PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486313}

Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

Wrong Turn 3: Left for Dead
2009
5,1 21 tys. ocen
5,1 10 1 20806
3,2 9 krytyków
Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

1/10

ocenił(a) film na 1

Zdecydowanie najsłabsza część serii. Mamy tu wszystko, co w filmie najgorsze ale przede wszystkim to NIESAMOWITĄ nudą. Dawno się tak przy filmie nie wynudziłem. Zero napięcia, zero emocji. Już początkowe sekwencje to jakieś nieporozumienie. Mutanci z Zachodniej Wirginii zabijają pewną grupkę ludzi, przy czym każde zabójstwo to spora dawka śmiechu - każdy zabity jest w podobny sposób: zostaje przepołowiony (przy tragicznych efektach specjalnych) dostaje strzałę prosto w oko (lub w jakikolwiek inny "otwór" bo nasi zdeformowani koledzy mają niesamowitą celność). Później niestety jest jeszcze gorzej. Kiedy wydaje się, że skazańcy z więzienia wprowadzą do filmu jakiś ciekawy wątek oczywiście okazuje się, że są jeszcze bardziej nieporadni w walce, a co gorsza - wolą wybijać się między sobą. Jakaś połowa filmu to ślepa wędrówka bohaterów po lesie pełnym kanibali i dziecinne wyzywanie się, kłótnie między sobą. Każdy bohater jest mądrzejszy od każdego a w końcu okazuje się, że wszyscy są idiotami. Zakończenie jakże typowe dla marnego slashera. Film nie zaskakuje niczym, od początku do samego końca, gra aktorska - słabiutka, muzyki praktycznie brak. Jak tu wytrwać? Moja ocena: 1/10.

ocenił(a) film na 7
Shady_Yo

Miałam podobne wrażenie, ale to pewnie dlatego, że oglądałam 1 i 2 część. Wtedy trzecia część w ogóle nie zaskakuje, wszystko jest to samo, wszystko jest wiadomo i przewidywalne, a z czasem robi sie żałosne i wręcz śmieszne, a o napięciu i srachu można zapomnieć. Gdybym poprzednich części nie oglądała, myślę, że film byłby dla mnie o wiele ciekawszy. Myślę, że z Tobą jest podobnie. Ale wracając do tematu najgorszej części z serii ja się nie zgodzę. Dla mnie zdecydowanie część 2 była najgorsza, fabuła mnie nie zaciekawiła (pomysł z reality show był dla mnie denny). Pozdrawiam :).