PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486313}

Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

Wrong Turn 3: Left for Dead
2009
5,1 21 tys. ocen
5,1 10 1 20806
3,2 9 krytyków
Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

Jestem świeżo po obejrzeniu tego filmu, cóż zatem mam o nim powiedzieć.
Plusem było... eee... hmmmm.... no to tyle. Przejdźmy więc do minusów:
-niesamowicie fatalna gra aktorska i dialogi(np. "Nie! najpierw go
obedrę ze skóry potem zapier*ole"),
-nielogiczny scenariusz(autobus który wybuchł tak na prawdę nie wybuchł
i superszybki mutant który dogania samochody i ma siekierkę, która z
precyzją lasera przecina czaszki. Wiem że to brzmi nielogicznie, ale tak
naprawde w tym filmie było, jednym słowem brawa dla scenarzystów !)
-denne efekty specjalne, które opierały się m.in. na fotomontażu z lat
60-tych i grafice wyciągniętej wprost z niskobudżetowych gier wideo.
-"niesamowite" zwroty akcji (biedny piesek, do tej pory za nim
płaczę...WHY ?!!!!)
-schemat fabuły(gołe cycki + flaki + transport więźniów + duża kasa +
nieudolny policjant + pojawiająca znikąd panienka + flaki + znikająca
kasa + flaki + walka z oprawcą + jeszcze więcej flaków + wątek
romantyczny + brak happy endu = WRONG TURN 3, jednym słowem fabuła tego
filmu to "wyższa matematyka"),
-reżyser, który jest godnym następcą Uwe Bolla,
-licha charakteryzacja (wystarczy spojrzeć na wygląd mutantów w tym
filmie ),
No i tyle. Po przyzwoitej jedynce i bardzo przeciętnej dwójce
spodziewałem się trochę czegoś bardziej odkrywczego. Ten film można
postawić obok takich gniotów jak HISTORIA KOPCIUSZKA, czy ALONE IN THE
DARK.To "dzieło" powinni sprzedawać z naklejką: "Uwaga ! Ten film
wywołuje nieznane reakcje chemiczne zachodzące w mózgu". Moja ocena:
1/10

ocenił(a) film na 7
Geralt90

Od kiedy w horrorach ludzie doszukują się realizmu? Oglądając film o mutantach czego się spodziewałeś? Czy jeżeli np. będziesz oglądał film horror o zombie, to będziesz pisał, że od kiedy zombie istnieje? Chodzi mi tutaj o Twoje zdanie "superszybki mutant który dogania samochody i ma siekierkę, która z precyzją lasera przecina czaszki". Gościu który napisał scenariusz widocznie tak wyobrażał sobie mutanta. Poza tym piszesz, że "po przyzwoitej jedynce i bardzo przeciętnej dwójce ... " czyli w jedynce i dwójce efekty oraz wygląd mutantów był inny? NIE! Był taki sam. Moje zdanie na temat trzeciej części jest takie: Film jest na poziomie drugiej części, podoba mi się pomysł z wprowadzeniem do wrong turn więźniów. Film oceniam na "Dobry".
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 1
pic3k

Drogi pic3k. Rozumiem, że ten film mógł się Tobie spodobać. Przecież każdy ma swój gust filmowy. Nie chodziło mi o ukazanie realizmu w tym filmie, chodziło mi bardziej o sposób ukazania brutalnośći, która zamiast obrzydzać wywoływała u mnie śmiech politowania i naprawdę żenujący scenariusz na poziomie horrorków Uwe Bolla, poprzednie części pod tym względem były bez zarzutu. Takie przyzwoite slasherki. A jeśli chodzi o superszybkiego mutanta i jego toporek to było to bezpretensojnalnie patetyczne. Poprzednie części miały swój klimat w szczególności część pierwsza. Nieźle budowała napięcie u widza, trójka natomiast była pozbawiona klimatu poprzednich części. Była jak oddzielny film. A co do charakteryzacji nie zgodzę się z Tobą, przyjrzyj się dokładnie mutantom w poprzednich częściach. Byli naprawdę przerażający a z tych się śmiałem. A efekty no... hmmm...też nieudane. w szczególności fotomontaże i efekty komputerowe( np. przecięty na trzy części koleś na początku filmu). Ale cóż szanuje Twoją opinię i wziąłem sobie ją głęboko do serca.
Również pozdrawiam !

ocenił(a) film na 7
Geralt90

Widocznie mamy 2 różne filmy :)
Nie mówię, że ten film był jakiś "pro mega super", w porównaniu do jedynki to się chowa, ale moim zdaniem nie powinieneś oceniać go do poziomu horrorów Uwe Bolla, bo aż tak tragiczny nie jest, tym bardziej że nie mogę zgodzić się z Twoimi argumentami (niestety :P), fakt faktem z kolesiem przeciętym na trzy części to przesadzili :D.
Szanuję także Twoją opinię i uznaję, że się dogadaliśmy hehe.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
pic3k

" (...)Ale moja racja jest NAJMOJSZA !" :D Jak to było w "Dniu Świra". Żarty żartami, ale rownież sądzę że dogadaliśmy się i myślę że kiedyś spotkamy się w jakieś "karczmie przy dobrym piwie" :) A więc powodzenia i NA POHYBEL SKURW*SYNOM !

Geralt90

No i to mi się podoba, brawa panowie tak powinna wyglądać dyskusja na poziomie a nie stek wyzwisk i argumenty typu "... bo ty siem wogule nie znasz ...". Szacunek za kulturę, co do filmu to jeszcze się nie wypowiem, bo nie widziałam do końca ale jak na razie zapowiada się na niezbyt szałowy. Pozdrawiam

Geralt90

Bardzo ładne podsumowanie tego filmu. Oglądając miałam ochotę rzucić czymś w monitor ale stwierdziłam, że szkoda mi monitora. Myślałam, że nie dosiedzę do końca a kiedy zobaczyłam napisy dziękowałam Stwórcy, że to już koniec. Lubię horrory i wiele ich oglądałam ale niektórzy nie powinni się brać za ten gatunek.
Dodam, że pierwsza część bardzo mi się podobała i z chęcią do niej wracam. Druga zanudziła mnie i przysypiałam fotelu.

użytkownik usunięty
AnneReeveen

Zdecydowanie najsłabsza część.Choć ogląda się nawet przyjemnie ze względu na głupotę twórców :P
Najbardziej denerwują wspomniane już ,,efekty specjalne''.Scena z przecięciem kolesia lub gdy inny Pan był przyczepiony do pick-upa i obwiązany drutem kolczastym i obijał się o ziemię.Na tej scenie chciało mi się płakać i śmiać zarazem.Dużym plusem jest wprowadzenie więźniów do fabuły.To jest powiew świeżości,tzn nie mamy grupy nastolatków jak to ostatnim czasy często bywa.

Śmiać mi się chciało, jak obcięli kolesiowi nogi zwykłym nożykiem. Jeden tnie w połowie kości piszczelowej, która jest jedną z najbardziej masywnych kości w ludzkim ciele a drugi przez kolano. A te zakapiory tną te nogi jak kawałek szynki. Proszę zgodzę się, że to horror i fantazja ale o takie rzeczy można zadbać... Poza tym film jest strasznie przewidywalny a gra aktorska i dialogi rażą do bólu swą prymitywnością.

ocenił(a) film na 1
AnDrZeJ_1205

Generalnie film jest strasznie głupi. A w scenie z nogami mnie najbardziej rozbawił fakt że zamiast uciąć mu nogę blisko łańcucha żeby go można było zdjąć oni ucinają mu pół nogi żeby pobiegać z nimi po lesie... Cały film razi głupotą i amatorszczyzną, autor tematu ma rację w 100%.

ocenił(a) film na 10
Geralt90

nie chce czytac mi sie twoich wypocin znawco od 7 bolesci film byl zaczepisty a jedynym minusem jaki tu widze jest twoja bezwartosciowa osoba;]

ocenił(a) film na 1
psotka2

mamy trolla amatora ;] powiem tak wyraziłem tylko swoją opinię. Jak psotce się ona nie podoba to ma problem. Więc droga psotko powróć teraz do oglądania swoich jak to określiłaś "zaczepistych" filmów. A i na przyszłość: jak Ci się jakaś opinia nie podoba to wyraź swoje zdanie i nie oczerniaj innych. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
Geralt90

zdecydowanie poniżej oczekiwań
jeszcze piszą w opisie że "Grupka kanibali" jest no kurwa..
0,6/10

ocenił(a) film na 2
Geralt90

racja. daję filmowi 2/10 tylko i wyłącznie ze względu na to, że dostarczył mi wiele śmiechu. a poza tym widząc to wszystko robiło mi się niesamowicie niedobrze. "Uwaga ! Ten film wywołuje nieznane reakcje chemiczne zachodzące w mózgu", dodałabym jeszcze: i w żołądku.