PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486313}

Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

Wrong Turn 3: Left for Dead
2009
5,1 21 tys. ocen
5,1 10 1 20806
3,2 9 krytyków
Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

1 czemu wszyscy bohaterowie byli prawie nieśmiertelni? za każdym razem ktoś jeszcze wstawał, ktoś jeszcze oberwał, mimo że ten mutant dostał obuchem siekiery przynajmniej 2 razy w głowę, bez problemu wstawał z ziemi by dalej walczyć. A ten klawisz to chyba ma chyba 200% normalnej dawki krwi, ciągle się wykrwawiał ciągle kulał, ale szedł dalej i jeszcze się bił, odbił tą laskę i ogólnie do kitu.

2 kanibale są tacy mądrzy, potrafią robić super pułapki, jeździć samochodami, bić się a nie potrafią mówić, tylko stękać?

3 czemu zawsze w takich sytuacjach ludzie nie mają zasięgu lub radio się rozwala, no please...

4 na końcu to w ogóle poezja jak z dwóch stron na raz wyjeżdżają samochody policyjne i jak jeszcze gościu wyskoczył od razu z ręcznikiem to normalnie zrobiłem facepalm...

5 czemu skazańcy od razu nie zabili swoich 'wrogów'- współwieżniów licząc że się wykrwawią na śmierć, jeżeli ten jeden niby lojalny więzień mówił zę nie jest mordercą i nie zabił tego czawesa (?) to po co później zabił klawisza gdy poszedł po kase? to w końcu był mordercą a wcześniej nie zabił współwieżnia bo się bał? ciota. tego łysola też powinni od razu zabić, mogli przecież zdać sobie sprawę że wstanie i będzie robił problemy, o znowu nieśmiertelni.

6 skąd w środku lasu, z dala od drogi samochód z kasą, to jakieś służby nie szukały go potem? czemu kanibale nie zwinęli samochodu?

7 czemu ludzie koniecznie chcą jeździc w takie rejony na spływ kajakowy, przeciez ci kanibale zywia sie ludzmi, nie? wiec powinny byc jakies informacje o wzmozonej liczbie zaginięć na tym obszarze, co nie?

8 skąd kanibale mają paliwo? a skąd prąd?

9 ta laska na początku nie była jakoś przejęta i nie błagała o pomoc facetów, którzy mogli okazać się jej wybawieniem. mówiła potem że jest zmęczona mimo że nie była spocona i nie dyszała nawet- w scenie z uciekającym klawiszem.

10 czemu zawsze przwóz takich osób odbywa się w zadupiu, po drogach z małą liczbą samochodów, przecież wiadomo ze skazancy moga w takich miejscach umowic sie ze swoimi kolegami na 'odbicie'

11 czemu kanibale od razu nie zabili wszystkich z łuku jak byli przy płonącym samochodzie, nie zabili nawet jednej osoby, mimo ze we wczesniejszych scenach pokazali (na poczatku) jakie celne mają oko.

12 a jeszcze mnie nerwica bierze gdy patrzyłem jak skazańcy nie mogą trafic z żadnej broni w tego mutanta, nawet z małej odległości, po prostu żal.

czyż nie mam racji?

mimo wszystko wystawiam wysokie 4/10 gdyż trochę trzymał w napięciu, lecz był na maksa zryty.

ocenił(a) film na 5
maniek_2912

Jedynka była nie najgorsza, dwójka trochę słabsza, a ta część niestety wypadła najgorzej. Pomysł na trzecią część, w której w której manu kanibali-mutantów wzbogacili więźniowie uważam za dobry, ale wykonanie niestety kiepskie. Nie wiem czy to wina słabych aktorów, czy słabego reżysera, całość wypadła mało wiarygodnie. Wydaje mi się, że ludzie w mimo wszystko w tak dość stresującej sytuacji :) powinni być trochę bardziej przerażeni. Najbardziej rozwaliła mnie ta laska, która przeżyła i po kilku dniach spędzonych w lesie i ucieczce wychodzi na przeciw więźniów i dalej idzie nimi w las:). Kilka takich filmów już widziałem i dotychczas jeśli fabuła była słaba, czy słaba gra aktorska to przynajmniej była ostra jazda, krew lala się strumieniami, a na niektóre sceny nie dało się patrzeć bo były hardcorowe. Ten film nawet w takim zestawieniu wypada słabo. Dodatkowo można się przyczepić do rzeczy które ty wymieniłeś, choć ja osobiście w takich filmach, aż na tyle szczegółów nie zwracam uwagi bo w końcu to nie jest ambitne kino, więc wystarczy, że będzie w miarę logicznie. Nie pamiętam czy w ich domu faktycznie było elektryczne oświetlenie, rzuciło mi się w oczy światło w chacie, zdziwiłem się, ale potem jakoś o tym zapomniałem, a benzynę mogli brać z kolejnych samochodów, albo po prostu jeździli autem puki miało na czym a potem brali kolejne. Ale podsumowując. Bardziej rzuciło mi się w oczy słabe aktorstwo lub reżyser (albo i jedno i drugie) i mimo wszytko nie wykorzystanie potencjału scenariusza. Biorąc pod uwagę te wszystkie rzeczy to chyba i tak nie najgorszą notę wystawiłem.

ocenił(a) film na 8
maniek_2912

1 bo film by był za krótki, a do tego jak ktoś jest wściekły, działa adrenalina lub coś innego to jest się żywotnym XD
A, że ten mutant był żywotny to sie nie dziw, to horror w końcu jest ID

2 Pułapki łatwiej sie nauczyć robić niz języka. Jeżeli tylko zabijali to zapewne wyszkolili się w tym. A nauczyciel od angielskiego napewno nie chciał by spędzać z nimi czasu na naukę.

3 Ano, wszytsko co zrobione przez człowieka czasem zawodzi ;)

4 Końcówki nie oglądałam to nic nie będę mówić...

6 myślę, że tak jak oni spadł z drogi. Jest może możliwość, żeby poturlał się tak daleko. Może szukali ale nie znaleźli XD
a ...k anibale jak by go podnieśli i czy w ogóle coś by z niego mieli?

7 tu chyba masz rację, może autor o tym nie pomyślał albo ci ludzie pomyśleli, że będą lepsi i nic im sie nie stanie. Albo nie przeczytali o tym.

8 Prąd nie wiem ale przecież samochód mogli jakiś zatrzymać. Mieć z niego paliwo czy coś.

9 tu się zgadzam głupie to trochę :p

10...

11 może strzały im się skończyły XD

12 ano to ciekawe było XD
szczególnie jak ten szedł do niego a on mu nawet w łeb nie celował ID

Ogólnie film i tak mi się podobał. Poprostu lubie takie i tyle. Po za tym... No nic, błędy zapewne są, mozna sie do nich przyczepić ale trzeba też patrzec na pozytywy filmu a nie tylko na jego wady.
A i jeszcze takie pytanko... dlaczego dodałeś/aś ten film do ulu?
Pozdro.

maniek_2912

popieram w 100 procentach. Idiotyzm. 4/10

mrs robinson

Ostatnia scena jest po prostu zupełnie niepotrzebna. Wychodzi na to SPOILER ze potworek jest nieśmiertelny.

ocenił(a) film na 5
mrs robinson

czemu nikt NIGDY nie odrąbie im głowy? no dobra, temu jednemu odrąbali i zginął, to tym bardziej drugiego dla pewności mogli tak załatwić ;/

ocenił(a) film na 4
mrs robinson

Albo się ukrywał jeszcze jeden...
Tak czy siak, jedynkę szło obejrzeć nawet z zaciekawieniem, ale ta część to po prostu jest niesmaczna. Tego się nie da oglądać.