PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653757}

Droga bez powrotu 5: Krwawe granice

Wrong Turn 5: Bloodlines
2012
4,2 14 tys. ocen
4,2 10 1 14309
3,5 4 krytyków
Droga bez powrotu 5: Krwawe granice
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 5: Krwawe granice

Jedynce może buty czyścić, choć od czwórki na pewno lepszy...Na plus odrobina czarnego
humoru + rozrzucanie podrobów. Pewne analogie do Teksańskieh masakry. Efekty gore strasznie
tandetne, choć swój urok mają...

ocenił(a) film na 1
RogerVerbalKint

Widzisz, prawie 40 lat od premiery ,,Teksańskiej masakry'' a film ciągle inspiruje twórców kina grozy, z różnymi oczywiście skutkami.

ocenił(a) film na 4
jeti

Nigdy nie polemizowałem ze stwierdzeniem że TCM jest absolutnym KLASYKIEM szeroko pojętego KINA GROZY - nie zgodzę jednak z tezą iż jest to BEZAPELACYJNE ARCYDZIEŁO KINEMATOGRAFII ŚWIATOWEJ zawierające w sobie odniesienia i podteksty do ówczesnej kultury, metaforą niepokoi społecznych i dziełem ze wszech miar głębokim - uważam to za nadinterpretację świetnego i przełomowego jak na lata 70-te horroru, który nie miał w założeniu być niczym więcej jak shokerem dla młodzieży żrejącej popcorn w kinach samochodowych pod otwartym niebem...

RogerVerbalKint

myślałem że na 4 częściach zakończa cóż trochę szkoda bo 2 pierwsze części były naprawdę dobre i mocne 3 częśc torcie odstawała a potem zaczęło się kino klasy c jak kolega wyżej napisał szkoda tylko że skopali tak dobrą serię horroru