Zdecydowanie najsłabsza część ze wszystkich..choćby dlatego że powoli ten film staje się
filmem klasy C słabe zdjęcia,słaby scenariusz,słabe charakteryzacje jeszcze słabsze
aktorstwo..już nawet scenografia jest sztuczna,miasteczko i te wszystkie pomieszczenia to
czyste atrapy kartonowe co widać z daleka..
Poza tym tortury coraz bardziej są bezsensowne bez pomysłu...o ile w poprzedniej części
jeszcze kanibale jadły ludzi tak w tej części ich poprostu ćwiartkują,podpalają i nawet nie
skuszą się na kawałek ludzkiego mięska choćby głupi paluszek ..czyżby byli najedzeni ?
powróce jeszcze do wcześniej wspomnianej charakteryzacji kanibalów..zdecydowanie mało
wiarygodna wogle nie straszna..w jedynce postarano się o ich wygląd,od 2-ki bardziej
skupiano się na innych aspektach niż na ich wyglądzie przez co kolejne części nie były juz tak
straszne zresztą doszedł potem nawet humor i zrobiła sie z tego filmu komedia..
co prawda czwórka była conajmniej zabawna,to mimo wszystko ten humor i brutalne sceny
fajnie się zgrały i powstał dobry film gore...5-a niestety jest słaba ani sie tu śmiać ani bać..
poza tym 80 % fakcji filmu dzieje się na posterunku...
ogólnie brak pomysłu na tą 5-ą część...reżyser za szybko pospieszył się z tym filmem czego
wynikiem jest średnia część dobrego horroru mimo wszystko daje 6 bo mam sentyment do
tego filmu
sentyment sentymentem ale moja wyrozumialosc skonczyla sie na 3 czesci. A ta czesc to pomyje
Jak nie jedzą jak jedzą? Jeden z tych mutantów zjada policjantowi ucho ;D Jestem fanem Wrong Turn i uważam że ta część jest lepsza od poprzedniej, ale gorsza od pierwszych trzech.
Moim zdaniem ten film jest totalnym niewypałem. Wszystko jest takie sztuczne, aktorów to chyba wzięli pierwszych lepszych, a te stwory nie są już takie realistyczne jak w poprzednich częściach. Wystarczy ,że zobaczysz na miasto z kartonu a już zrazisz się do filmu.. Ja osobiście film oceniłem na 4/10 tylko dlatego ,że końcówka w miarę mi się spodobała. Jednak to nie czyni filmu hitem lecz wielkim sztucznym kitem, pozdrawiam.
No, masz racje, oglądam, a to wygląda jak komedia, a te "potwory" głupio się śmieją i tylko stoją, a aktorzy to już w ogóle, widać, że grają.Najgorsza część Drogi bez powrotu.Ech...Jednak najlepsza była pierwsza część.
A ja się nie zgadzam. Gdyby miał ustawić je od najlepszej do najgorszej wyglądało by to tak: 2, 1 , 4 , 5 , 3 :D Trójka była tak słaba, że przy niej 4 i 5 wypadają bardzo przyzwoicie. Słaba w porównaniu do jedynki i dwójki bo według mnie wszystkie jakiś tam poziom trzymają ( wiem, że to przez sentyment do serii i po części tez do genialnego "Wzgórza mają oczy" , ale co paradzić ).
U mnie klasyfikacja od najlepszej do najgorszej wygląda następująco :2,1,5,4,3 ;) Z zastrzeżeniem, że część 3 została nisko przeze mnie oceniona także dlatego, że miałem co do niej wysokie wymagania po pierwszych, dobrych 2 częściach. Niestety od "Drogi bez powrotu 3" seria stała się tylko głupią jatką bez większych emocji. Jeśli ktoś lubi krew i fruwające flaki na ekranie, ten będzie w stanie jakoś przełknąć ogólną głupotę filmu. Pozostałym jednak odradzam seans.