Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

Dzisiaj o 23:15 w TVN'ie, jak ktoś nie oglądał to polecam!
Świetny film, mój ulubiony horror.
Nie będę opowiadał, sami się przekonajcie...

Chętnie bym jeszcze raz zobaczył, ale szkoda, że tak późno leci, a rano trzeba wstać...

Oto moja opinia na świeżo(wczoraj nie mogłem obejrzeć, więc stary, dobry sposób nagrania)- hm....chciałoby się rzec, ze to się już widziało tyle razy. Klimat? Jaki klimat???ZERO klimatu!!! Zupełnie mnie nie przestraszył, wręcz przeciwnie momentami. Przewidywalny do bólu, wynudziłem się strasznie. A już gra aktorów i niektóre dialogi były takie, że spadałem z fotela ze śmiechu:) Bez urazy. Moja ocena to 3/10 i to naciągane. Jeden punkcik za zakończenie, które nieco mnie zaskoczyło, bo dwójka bohaterów jechała sobie drogą, przeżyli i wchodzą napisy, a tu proszę! Jednak furtka do drugiej częsci:) Której nie zamierzam oglądać, żeby nie tracić czasu.
Wiem, ze fani i miłośnicy tego filmu, mogą być zniesmaczeni nieco moim opisem, ale takie mam wrażenie. I jeszcze coś na zakończenie- wiem, że niektórym ten film sie podoba i rozumiem to, bo ilu ludzi, tyle gustów, ale proszę, powiedzcie mi, jak ktoś może uważać ten film za KULTOWY???Błagam....jeśli to jest kultowy 'horror', to dziękuję bardzo, ale ja mam zupełnie inne zdanie. Omijajcie ten film z daleka!

ocenił(a) film na 10
mariooks1945

tan film moge ogladac caly czas , jak dla mnie to nie jest horror bo nie robia juz porzadnych horrorow ale film warty obejzenia . Bez elizy dushku ten film byl by do kitu a dzieki temu filmowi zadebiutowala , bardzo fajnie w nim zagrala tym bardziej ze ona sama wykonywala wszystko i zaden kaskader jej nie zastepowal tak jak innych tak ze swietna aktorka i film tez nie najgorszy pzdr ...

wisnia19881

Co msz na myśli, że dzięki temu filmowi 'zadebiutowała'? Czy to, że wcześniej nie była tak znana? Jeśli tak, to sie nie zgodzę z tym. Widziałem ją wcześniej w kilku filmach. I myślę, ze wiele osób także...

ocenił(a) film na 6

Przy tego typu produkcjach naturalne jest uczucie: "cholera, ja to skądś znam", oglądałam kiedyś wtedy wydał się ok, wczoraj słaby. Z pewnością film na jeden raz. Uczucie znajomej fabuły na wstępie wyklucza jakikolwiek dreszcz emocji, jakaś niewiadoma - no jasne, że z tej sytuacji wyjdzie ładna dziewczyna oraz chłopak(do którego miałam wrażenie lepiła się co krok) Zabrakło mrocznego klimatu, który w horrorach raczej być powinien. Sceny morderstw nie zadziwiają, nie szokują( z jednej strony to dobrze, przynajmniej widzowi nie robi się niesmacznie, z drugiej w takich produkcjach bywa, że "mocne" sceny są ich jedynym atutem). Aktorstwo - po prostu jest. Nikt nie powala, nie zachwyca - to grupa miłych ludzi i tyle. Plusy: ładny główny bohater(Chris?) no i jak na razie sumując wszystkie środowe wieczory w TVN to chyba najlepszy z horrorów.

Iraheta

Co do środowych wieczorów w TVN, to dla mnie, najlepiej wypadł Silent Hill.

ocenił(a) film na 6
mariooks1945

Faktycznie, zapomniałam o Silent Hill(z resztą napisałam 'chyba'), ale i tak czekam na Blade.

Iraheta

Nie widziałas jeszcze Blade'a? Żadnej części? Polecam jedynkę na pewno! Dwójka...hm...gorsza, moim zdaniem. A trójki sam nie widziałem:)Pozdro!

ocenił(a) film na 6
mariooks1945

Widziałam, widziałam, jedynkę i trójkę, jedynka jest na prawdę super, trójka za to coś nie bardzo.

Iraheta

Acha, w takim razie ciężko mi powiedzieć, czy dwójka się Tobie spodoba...bo z kolei ja trójeczki nie oglądałem. Ale słyszałem niezbyt pochlebne opinie...no cóż, najlepiej przekonać się samemu:)

ocenił(a) film na 4

powiem tak - film raczej nędzny, ale jak weźmie się poziom naszej telewizji to naprawdę warto.
Co najbardziej mnie załamało to akcja jak skakali z wieży - ja rozumiem że można przeżyć taki skok, ale! ale oni bez problemu na gałęziach się zatrzymali i to jeszcze takim trafem że koło siebie... no ludzie
ja rozumiem że takie filmy ogląda się z przymrużeniem oka tylko bez przesady

ocenił(a) film na 2
Boskigrom

bo to wiewióry były :]
dawno to oglądałam ale pamiętam, że na tej scenie poległam ostatecznie...

ocenił(a) film na 7
GrellRautha

film taki miły dla oka nie straszny nie beznadziejny po prostu film akcji troszke krwi. Miło mi się oglądało:) moja ocena 7/10

użytkownik usunięty
piter12319

Porównajcie go sobie do tych co teraz nagrywają... To normalnie arcydzieło.

użytkownik usunięty

mi sie ten film podobal przynajmniej nie usnelam jak na filmie ''zejscie'';p.

Arcydzieło...buhaha...dobre sobie:) Nie mam zamiaru do niczego porównywać, bo nie patrzę NIGDY na film przez pryzmat innych produkcji. Oceniam to, co widzę, a moje oczęta widziały miernotę!!! Miłego dnia.