Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

widzę film po raz drugi..i jest znacznie gorzej. potworki górskie to chyba bracia Frankensteina??? Idea filmu może dobra, ale wg mnie można było inaczej to zrealizować... 4/10

Demoniczna_Wiedzma

oglądam Jestem przerażona
fajny horrorek Widzę go po raz pierwszy

ocenił(a) film na 4
beatka19_2

na jeden raz może być:) ale ten koleś którego zrzucili nie był straszny, raczej taki "śmieszek" :D

Demoniczna_Wiedzma

no wiem
ja wcześniej nie lubiłam horrorów a teraz jak lecą na tvn to co tydzień oglądam
podejżewam że mnie by nawet jakiś lajtowy horrorek wystraszył

ocenił(a) film na 4
beatka19_2

ja też oglądam te nienormalne filmy.(nie wiem po co:) ) Na razie najbardziej mnie wystraszył Silent Hill. nie mogłam zasnąć po tym chorym klimacie. A Zejście i dzisiejsza droga bez powrotu to takie bardziej z serii - potworki gonią i zjadają:)ale mam dobrą metodę na horrory, oprócz ich oglądania robię coś jeszcze ( siedzę przed kompem:) ), wtedy mniej się "wystraszam" :D

ocenił(a) film na 5
Demoniczna_Wiedzma

Troche nie rozumiem jak można oglądać film i jednocześnie siedzieć przy kompie? Przeciez wtedy traci sie całą zabawę! A horror to akurat taki gatunek, na którym trzeba sie mocno skupic, bo wlasnie o to chodzi, aby przeżywać napięcie, wgłebić się w mroczny klimat.

ocenił(a) film na 4
shaqqy

filmy w typie "droga bez powrotu" czy "zejście" nie maja mrocznego klimatu,nie są nawet straszne, mają tylko górę flaków i krwi i są przewidywalne, więc mając podzielność uwagi można je oglądać i robić coś jeszcze. Np. przy "głosach" jest to już niemożliwe, gdzie trzeba śledzić akcje.
Wybacz ale wczorajszy film nie wymagał mocnego skupienia.
A poza tym każdy ogląda na swój sposób i nie ma potrzeby krytyki, to kwestia gustu.

ocenił(a) film na 5
Demoniczna_Wiedzma

Chodziło mi o wszytkie filmy. Wg mnie nie mozna ogladac filmu i jednoczesnie siedziec przy kompie bo sie duzo traci. To dotyczy wiekszosci wszystkich filmow. Sczegolnie przy horrorach. I wyznaję przy tym (w horrorach)jednoczesnie pewne zasady: oglądać w samotności, po ciemku i skupic sie tylko na nim.

Co do samych filmow, to wybacz, ale Zejscie mialo bardzo fajny klaustrofobiczny klimat, eksplorowanie niezbadanej jaskini ta niemoc wydostania sie, mozliwosc zaklinowania w skalach, miodzio. Troche razila ciemnosc i czasami nie bylo wiadomo co sie dzieje ale ogolem klmatycznie sie wybronil, gorzej z konwencja, stworki malo straszne, malo napiecia, ale ogolem nie byl taki zly. Szczegolnie zakonczenie.

DBP akurat byl mocno srednim horrorem, poczatek spotkania z kanibalami byl dobry, potem bylo juz nudniej, i bardzo schematycznie.

Ja filmu ogladam w taki sposob i staram sie wyniesc z nich jak najwiecej sie da. No, chyba ze to gniot totalny.

shaqqy

Tak, tylko że nie każdy ma możność oglądania w taki sposób. Ja na przykład nie:) Choć tez bym chciał...niemniej jednak, taki 'klimacik' nie jest mi koniecznie potrzebny. Zejście jeszcze może być w porównaniu z Drogą...

ocenił(a) film na 4
shaqqy

Zejście mnie nie przeraziło, nie mam klaustrofobii, więc ten motyw średnio do mnie przemawiał:)Może dysponuję wyjątkową podzielnością uwagi, czasem potrafię czytać książkę i oglądać film:) nie wspomnę o nauce - tylko przy TV:)
Słyszeliście o jakimś horrorze pt. "Blizna" ( chyba) w 3D!!?? reklamówka była całkiem niezła:)

ocenił(a) film na 3
Demoniczna_Wiedzma

No właśnie, Blizna 3D, reklama była przed "Drogą...". Miałam zaraz czegoś o tym poszukać, bo ciekawa sprawa. Ale i tak najpiękniejszą z reklam wczorajszego wieczoru była - cytuję - "Nocny Pociąg z Mięsem - w kinach na Halloween!" xD

ocenił(a) film na 5
Demoniczna_Wiedzma

Ja tez nie mam klaustrofobii, ale gdybym sie zaklinowal w jaskini chyba bym wpadl w panike :D No i klimacik fajny.

Slyszalem o Bliźnie. I to jeszcze w 3D. Chetnie bym poszedl do IMAXu bo jedyny do tej pory film jaki widzialem w trojwymiarze to jakis dokument o głębinach :)

Takze moze być straszno.

ocenił(a) film na 4
shaqqy

heheh, "Nocny pociąg z mięsem" - czuje że to coś w stylu Teksańskiej masakry.. Blizna jakoś bardziej mnie zaciekawiła:D