Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70555
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

dlaczego taki głupi, nudny nie trzymający w napięciu - bo produkcja niemiecko-amerykańska czyli najgorszy zestaw

ocenił(a) film na 4
Renner

uwazam podobnie... film strasznie naiwny, przewidywalny... typowy 'dreszczowiec' made in USA (podobnie jak 'wzgorza maja oczy')

cos w stylu: 'niewazne jak szybko i gdzie bedziesz uciekac... niewazne jak gigantyczny jest obszar poszukiwan... i tak cie znajde i zabije':)

swoja droga scena 'poscigu' po galeziach mnie rozwalila... tym bardziej ze bohater mimo iz byl postrzelony w noge - skakal po drzewach jak wiewiorka :)

6/10

Scro0va

Ile?! Nie przesadzasz z oceną? Gdy oglądałem ten film w klasie, to poprostu każdy, który się nudził rzucał jakiś motyw, który za chwilę pojawiał się w filmie. Tak np. przewidzieliśmy: rozwalenie ściany samochodem, to że mutant spod samochodu wstanie, to że ci dwoje na początku zginą. Ten film to totalna klapa. Przyznam, że nie lubię horrorów, chociaż klasyki chętnie oglądam, ale to jest totalne NIEPOROZUMIENIE. Nagram lepszy z kolegami :D 1/10

ocenił(a) film na 4
Fiyo

zatem czekamy :)

moim zdaniem na ocene 1 zasluguja wylacznie filmy klasy 'z'... tzw nieporozumienia pod kazdym wzgledem (rezyseria, aktorstwo, fabula, efekty specjalne) jednak DBP AZ TAK zla mimo wszystko nie jest ;)

swoja droga skoro ocene '1' dales wlasnie Drodze Bez Powrotu to co pomyslalbys np o Tunelu Smierci... ;) (NIE polecam zdecydowanie mimo wszystko)

Scro0va

Nie oglądałem. "Drogę..." obejrzałem w sumie przypadkowo, bo na lekcję po wystawieniu ocen mieliśmy przynieść filmy. Pech chciał, że ktoś przyniósł DBP, a rozgarnięte dziewczęta z mojej klasy ten właśnie film wybrały. Przykre lecz prawdziwe.

Fiyo

Nie wiem dlaczego Wam się nie podoba... Rozumiem, że było tam za dużo krwi, flaków itp., ale ogólnie nie było źle. Zresztą, o gustach się nie dyskutuje...;)
Pozdrawiam. Daję 8/10

Karooolcia

Jaka krew i flaki? Komu przeszkadzają takie błachostki. Za krew i flaki można nie lubić Piły ( nie lubię), ale mnie chodzi o koncept, założenia, motywy, które były tak oklepane, że aż nudziły. Chyba mało filmów widziałaś, albo jakieś kiepskie, jeśli nie mogłaś przewidzieć każdego ruchu bohaterów.

Fiyo

Nie zgadzam się, bo niektórym krew i flaki przeszkadzają. Niektórzy lubią dużo zabijania. A w Drodze Bez Powrotu było takich momentów sporo. Uwierz, obejrzałam wiele filmów, ale ten spodobał mi się nawet. Pewnie zapytasz dlaczego? Nie wiem sama. Jednak uważam, że bardzo dobrym horrorem, który jest naprawdę warty uwagi to "Sierociniec".
Pozdrawiam.

Karooolcia

Luknąłem w twoje oceny i trochę przesadzasz. Oczywiście masz prawo wystawić 8... ale naprawdę są dużo lepsze horrory.

Fiyo

Uwierz nie przesadzam, ponieważ mnie się ten film podoba, dlatego daję taką ocenę. Tobie sie nie spodobał, to dajesz inną ocenę. I z całą pewnością się zgadzam z Tobą, że są o wiele lepsze filmy! I powtarzam po raz drugi: " o gustach się nie dyskutuje", i myślę, że lepiej będzie jak skończymy ten dialog, bo i tak każdy ma inne zdanie na ten temat;)
Pozdrawiam.