Jako nastolatek oglądałem pierwszą część, było wielkie wow. Co kilka lat wracam i oglądam początek tej serii. Każda kolejna część była trochę gorsza, ale trzymała poziom. Niestety, najnowsza część czyli geneza to nawet nie jest średniak. Brak zdeformowanych, leśnych ludzi. Zwykli ludzie przebrani z maskami jelenii, w najmniejszym stopnu nie nawiązujący do poprzednich części Fabuła poniżej średniej. Naprawdę wielki niedosyt. Nota to maks naciągane cztery, dotrwałem do końca ale było ciężko. Co tu dużo mówić, jako fan Wrong Turn naprawdę zawiodłem się.
No dokłądnie, w dodatku ten film jest tak tendencyjny, jak tylko się da, operuje banałami i stereotypami, ludzie w lesie więc brudni, obdarci i w łachmanach, prymitywne narzędzia i pułapki (jak by nie mogli żyć w lesie ale wraz z udogodnieniami, skoro do miasteczka jeżdzą samochodami pić sobie w barze lub sprzedawać wyroby) i tak dalej i tak dalej, Dziki język, zaśpiewy, modły i wrzaski, jaskinia ślepych do bezkarnego gwałcenia, no kurde!! Nagromadzenie wszystkich tych rzeczy aż boli, w dodatku film trwa i trwa,jak by miał ze 3 godziny!