PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633853}

Droga do zapomnienia

The Railway Man
2013
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 32368
6,2 12 krytyków
Droga do zapomnienia
powrót do forum filmu Droga do zapomnienia

Zastanawialiście się kiedyś nad tym jak pojedyncze słowo może zmienić świat w którym żyjemy?
Jak jeden gest jest w stanie całkowicie odmienić los? Film który zdecydowanie skłania do zmiany
priorytetów i przeanalizowania pewnych decyzji. Zapewne gdyby nie to że jest oparty na faktach
uznałbym go za zbyt idealistyczny, jenak wiedząc że wydarzyło się to na prawdę pozwoliło mi to choć
na chwile skoncentrować się na istocie człowieczeństwa i podziwiać jak wspaniałym tworem są
niektórzy ludzie. Przykro mi jedynie że panom Lomax i Nagase nie było dane ujrzeć udokumentowania tego
jak wielkimi byli ludźmi.

ocenił(a) film na 8
fazior2k

Twoja wypowiedź świetnie oddaje moje odczucia po obejrzeniu tego filmu. Zgadzam się też z niektórymi wypowiedziami dotyczącymi pewnych niedociągnięć w filmie.Jednak trafnie ująłeś to co w filmie jest najważniejsze: prawdziwe człowieczeństwo i rzeczywiście, gdyby film nie był oparty na autentycznych wydarzeniach, wydawałby się nieprzekonujący, wyidealizowany, a tak pomimo, że chwilami smutny, momentami tragiczny jest pięknym , optymistycznym przesłaniem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Sarina

Mnie też finał tej historii poruszył. Niesamowite, ale prawdziwe.

ocenił(a) film na 9
fazior2k

Własnie wróciłam z kina... Nie mogę przestać myśleć... Mam taką refleksję po tym filmie: na świecie nie ma nic piękniejszego od drugiego człowieka... Cała ta historia... ehh ciężko pisać...