PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633853}

Droga do zapomnienia

The Railway Man
2013
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 32368
6,2 12 krytyków
Droga do zapomnienia
powrót do forum filmu Droga do zapomnienia

Tragedia

ocenił(a) film na 3

I jeszcze ta końcówka...a kidman sztuczna jak jej twarz.

ocenił(a) film na 10
piotrekkjuve

bredzisz chłopie bredzisz...........LEKARZA WEZWIJCIE LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
lupus198116

A ja muszę się zgodzić z założycielem wątku. Kreacja Nicole Kidman jest mierna. Domyślam się, że miała grać nieco naiwną, zakochaną, ale według mnie (podkreślam według mnie) niestety przerysowała swoją postać. Patty zamiast zaangażowanej wyszła na infantylną. Ale dość o Patty. Eric natomiast również nie przekonał mnie w wykonaniu Firtha. Zamiast osoby przeżywającej traumę, widziałam naburmuszone dziecko w skórze 50-latka. Być może to moja wina, gdyż Firtha widzę jako pana Darcy'ego, króla Jerzego( nota bene, genialna rola!), który jako podstarzały weteran zupełnie wyszedł ze swojej skóry. Dla mnie film jest fiaskiem. Historia, z olbrzymim potencjałem, została wpleciona w melodramat i wyszedł niestety.. dramat. Film mnie zmęczył. Wiem, sztuka powinna być katharsis, ale w tym konkretnym przypadku sądzę, że umiejętność zagłębienia, jaka jest wymagana, aby zrozumieć motywy kierujące bohaterami, jest ciut za wysoka. Kino bardzo ambitne, wręcz Ambitne. Dla mnie, zwykłego Kowalskiego, widać za ambitne.

ocenił(a) film na 4
lupus198116

A wg Ciebie z twarzy Nikoli można coś odczytać? Jakby ją pszczoły pogryzły.