7,4 13 tys. ocen
7,4 10 1 13279
6,9 11 krytyków
Droga przez piekło
powrót do forum filmu Droga przez piekło

Ludzie oglądać świetne kino z J.L - normalnie szok :) A tak na serio to uwielbiam ten film i będe oglądał choć go mam w swojej kolekcji.

GIT

GIT popieram w 100 %. Fajny komediowy (mimo wszystko) styl Olivera Stona. Lekki pastiż kina noir. Dobra gra aktorów. Fajna fabuła. Muzyka Ennio Morricone. Tylko oglądać. Kapitalny koniec.

ocenił(a) film na 3
small19

Przede wszystkim witam wszystkich Forumowiczów, to mój pierwszy post,

naczytałem się Waszych opinii, ocena wysoka, myślę - obejrzę. Przypomniało mi się, że kiedyś nie dałem rady tego filmu strawić, nie wiedziałem, dlaczego. Dziś w końcu, od początku do końca go zobaczyłem i... sam nie wiem. Ja takiego kina nie rozumiem. Podobało mi się wszystko: psychodeliczny klimat, zdjęcia, postacie i gra aktorów, ogólne przejaskrawienie, nawet schizyczna muzyka podkreślająca klimat. Ale... o co w tym filmie chodzi? Po co to? W jakim celu? Ogólne skojarzenia - Lynch - którego również nie trawię, za trudne widocznie dla mnie ;) . Czułem się tak, jakbym czytał "Proces" Kafki: bezsilność, ironia, beznadzieja. Kilka momentów - owszem - nawet mnie rozbawiło. Ale jakieś to wszystko przesadzone jest... Nie wiem, może jutro przetrawię. Na dzień dzisiejszy 3/10.

Pozdrawiam wszystkich