5,4 4,4 tys. ocen
5,4 10 1 4365
4,4 10 krytyków
Drużyna A(A)
powrót do forum filmu Drużyna A(A)

Tak źle obsadzonej i zagranej roli już dawno nie widziałem.

BMovieManiac

A co do samego filmu to naprawdę straszny gniot. Najgorsze jest to że zwiastun zapowiadał coś zupełnie innego. Ewidentnie widać ze twórcy inspirowali się Wesem Andersonem (kolorystyka) i Tarantino (muzyka, tragiczna postać Cieleckiej). Bardzo denny film na poważny temat a to wszystko w konwencji hollywoodzkiej czarnej komedii (w tym przypadku z bardzo żenującymi żartami. Nie mam pojęcia kiedy nasi reżyserzy zrozumieją że taki styl po prostu nie pasuje do polskiej rzeczywistości. Aktorzy również się nie spisali.

ocenił(a) film na 5
BMovieManiac

W moim odczuciu postać celniczki była wzorowana bardziej na Cruelli de Vil niż na bohaterach filmów Tarantino. Stylowa kobieta, prawie zawsze z papierosem w ręce, bezwzględna, nastawiona na polowanie, nienawidząca zwierząt i do tego jeszcze ma dwóch pomagierów, a numer rejestracyjny jej samochodu zaczyna się od liter „DEV”

użytkownik usunięty
BMovieManiac

gniot to najwyżej TY

Fajnie :)

ocenił(a) film na 5
BMovieManiac

Zgadzam się, że Cielecka wypadła najgorzej, ale to nie wina aktorki, tylko koszmarnie źle napisanej roli. Miała być bezwzględnym czarnym charakterem, ale ktoś wpadł na genialny pomysł, że jednocześnie będzie też źródłem większości absurdalnego humoru. W efekcie nie jest ani jednym, ani drugim. Nie da się jej bać, bo jest zbyt karykaturalna, jak postać z kreskówki. A śmiać się nie ma z czego, bo żarty są suche jak pieprz i kompletnie pozbawione napięcia. Jest płasko i nudno.

ocenił(a) film na 10
BMovieManiac

Nie zgadzam się, ona jest najlepsza w tym filmie!

kot_68

O, już się PR uaktywnił

ocenił(a) film na 4
maslos

też to zauważyłam :)

kot_68

Na filmwebie od dzisiaj. ;D

ocenił(a) film na 3
BMovieManiac

Dla mnie aktorstwo jeden z nielicznych plusów tego gniota. Problem polega na tym, że nie mają co grać, bo bohaterowie napisani są tragicznie. Cielecka gra nudny i jednowymiarowy czarny charakter, a poza tym, to reszta bohaterów też jest cholernie nieciekawa i nie wiadomo, z jakiego względu, mielibyśmy im kibicować. W lepszym filmie, te role sprawdziłyby się lepiej.

BMovieManiac

Pełna zgoda. Ona tu gra jakby z innego filmu przyszła. To jest straszne!

misiektolo

No wlasnie Ja i koleżanka czuliśmy ciary żenady patrząc na Jej „popisy” a przecież to dobra aktorka.

ocenił(a) film na 3
BMovieManiac

Dokładnie czułam to samo. 

BMovieManiac

a mnie Cielecka najbardziej się podobała w tej szmirze, jak na polskie warunki, bardzo ciekawie i z jajem, widać że wszyscy tu mogli dać oscarowe role a tak muszą wypowiadać te kretyńskie dialogi scenarzysty Na wspólnej

użytkownik usunięty
marckoza

To zabawne że pani Cielecka ma lepszych ludzi od PR niż next film/tvn ten reżyser dyzma polskiej kinematografii. Wiecej 10/10 dajcie publika to kupi

Nie ma czegoś takiego jak 1/10 ani 10/10

BMovieManiac

Ja jeszcze nie oglądałem, ale zwiastun to właśnie pokazał, że to będzie gówno.

BMovieManiac

Bo to ogólnie słaba aktorka. W każdej produkcji gra tak samo drętwo i przerysowanie jakby myliła plan zdjęciowy z deskami teatru. Zero naturalności.

ocenił(a) film na 4
BMovieManiac

Akurat Cielecka świetnie oddaje charakter postaci, ale wiadomo dlaczego Jej się niektórzy czepiają ;)