PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040857}
5,4 3,9 tys. ocen
5,4 10 1 3867
4,5 11 krytyków
Drużyna A(A)
powrót do forum filmu Drużyna A(A)

Jest natomiast niezmiennie gotowy na wylewanie żalu i krytyki pod wymyślonym pseudonimem ;)

Daniel Jaroszek zdecydował się na bardzo odważne przełamanie tego, do czego widz jest przyzwyczajony. Uważam to za wspaniałe, bo tylko w taki sposób można sięgnąć głębiej i zobaczyć więcej.

Oczywiście, że obrazy o alkoholizmie czy przemocy domowej pokroju "Pod Mocnym Aniołem" czy "Pręgi" są sposobem na pokazanie problemu wprost. W tym przypadku cała produkcja sięgnęła wyżej, by mimo całego bólu jaki się kryje w bohaterach, mrugnąć odrobinę w stronę widza. Zdecydowanie jestem w grupie osób, które doceniają ten obraz.

Zdjęcia przepiękne, dialogi zabawne, mój głód na absurd (hasło na odbiór towaru ;) ) absolutnie zaspokojony. Muzyka również dobrana idealnie.

Sięgnięcie po animacje to doskonały sposób, by prawdziwie pokazać osobistą tragedię.

Filmy zrobione przez Daniela Jaroszka (debiut moim ukochanym JOHNNYM) stawiam w kategorii filmów od Aronofsky'ego - im więcej razy obejrzane, tym lepiej trafia.

ocenił(a) film na 8
Izabela_Szewczuk

Myślałem, że nie przeczytam tutaj pozytywnej opinii, a jednak tak. I dobrze, bo odnoszę wrażenie, że to też nie film dla każdego. Po zwiastunie, aby nie było nie sugerowałem się nim przy wyborze repertuaru.. to wydawało się lekko, łatwo i przyjemnie.

Naprawdę dobrze się to oglądało.

Izabela_Szewczuk

aranofsky to koło tej żenady by nawet nie przeszedł. to co dla Ciebie jest zabawa konwencją, dla mnie jest obrazem bez pomysłu na siebie

ocenił(a) film na 7
Izabela_Szewczuk

Ja też uważam żę ów film był powiewem świeżości. Zrobiony ciekawie, trochę absurdu, humoru, nostalgii i smutnych faktów skłaniających do przemyśleń.

ocenił(a) film na 3
Izabela_Szewczuk

wazne ze ty jestes gotowa,ty jedyna sie znasz a reszta nie ...kolejna szurnieta co to mysli ze jak jej sie cos podoba, to powinno się podobaćwszystkim