PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39189
6,5 27 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Film leci dziś na TVN po północy. Kto będzie oglądał?:)

ocenił(a) film na 5
tomekmac18

A ja zamierzam:)

tomekmac18

Ja tez chyba obejrzę ;)

tomekmac18

ja też oglądam z chłopakiem:-) troche to drzewo próbujące zjeść chłopca mnie odstraszyło, ale mam nadzieję ze warto nie spać do 2.20:-)

ocenił(a) film na 9
tomekmac18

I ja, i ja ^^ Widziałam już 1000 razy i nie omieszkam obejrzeć po raz 1001 :))

ocenił(a) film na 5
VeKe

acha 1000 razy hehe :D No ja być może to widziałem za dzieciaka ale pamiętam jak przez mgłę, tylko ten motyw pajaca coś kojarze

tomekmac18

Będę oglądał razem z wami. Miłego seansu ;-)

tomekmac18

Ja rowniez obejrze :)

tomekmac18

ja oglądam ^^

ocenił(a) film na 6
neovo_1991

ja również :)

karas1983_filmweb

JAAAA ! :D

ocenił(a) film na 6
tomekmac18

Jak tak lubicie horrory to polecam starego Omena, Egzorcystę i Lśnienie. Chociaż pewnie juz je widzieliscie i to kilka razy :)

ocenił(a) film na 6
tomekmac18

Ja też oglądam:). Nie wiecie czy ktoś zginie w tym filmie?

K_i_N_g_A_88

Ja wiem

ocenił(a) film na 6
ujti

Hehe, a możesz zdradzić?:). Tzn nie chce wiedzieć kto, tylko tak ogólnie czy ktoś w ogóle.

ocenił(a) film na 7
K_i_N_g_A_88

Nie ma zdradzania ;) wytrwać trzeba do końca filmu aby się przekonać :P
Oglądam z Wami :)

ocenił(a) film na 6
szymczycha

No dobra, masz rację, za godzinę się dowiem co i jak:). Już tak mam, że niecierpliwa jestem:)

ocenił(a) film na 6
tomekmac18

ja też oglądam... kij z tym, że przez następne dwa miechy nie będę gasić światła na noc:P ooo moja ulubiona scena, aż zrobiłam się głodna

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Mnie jeszcze nic tak bardzo nie wstrząsnęło póki co, ale adrenalinka jest:). Jak jesteś głodna to zdążysz coś zjeść,bo teraz z 20 minut reklam:/ . Ale to cały tvn: oglądasz reklamy, a tu nagle film:)

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

jakoś wytrzymię:P
a tak serio, w trakcie filmu jakoś nigdy mnie zbytnio nie rusza, gorzej jak mam potem zasnąć... jeśli jest ktoś z podobnymi problemami egzystencjalnymi to zapraszam do jakiejś grupy wsparcia czy coś:D

ocenił(a) film na 7
carolynnez

Tak, najgorsza scena, która mnie przerażała to to drzewo oraz pajac....pamiętam, że po tym moje zabawki były kocem przykrywane ;)
Albo po filmie "Egzorcyzmy Emily Rose" gdy przypadkowo obudzę się koło 3 w nocy lub po "Paranormal Activity" kiedy przed zaśnięciem słyszę jakieś tupanie lub stukanie (mimo, że wiem, że to potencjalnie sąsiad z góry). Grupa wsparcia się przyda :P

ocenił(a) film na 6
szymczycha

Po egzorcyzmach to dopiero miałam koszmary. Nigdy w życiu tego nie oglądnę drugi raz:/

ocenił(a) film na 8
szymczycha

MNIE TEŻ PRZERAŻA TEN PAJAC! DOŁĄCZAM DO GRUPY WSPARCIA! CHYBA MAM PAJACOFOBIE PRZEZ TEN FILM XD

ocenił(a) film na 6
dig

Haha no nie mogę, chyba pomysł z tą grupą wsparcia nie jest zły:). Ja mam już arachnofobię to jeszcze teraz pajacofobia do tego:(. I jak tu iść spać?

ocenił(a) film na 5
szymczycha

Egzorcyzmy Emily Rose... nawet nic nie mów... :D Myślę, nie oglądałem - włącze sobie do snu... Pech chciał że skończyłem go oglądać ok 2:50 w nocy... co działo się dalej wiadomo.... xD

ocenił(a) film na 7
tomekmac18

Ha ha :D moment do oglądania wybrałeś właściwy, nie ma co ;) przyznam się, że oglądałam ten film już dawno, jakieś 2 lata temu, więc całość średnio pamiętam. Za to doskonale zapadła mi w pamięć właśnie ta scena z godziną 3....i powiem Ci, że taka lekka trauma pozostaje do dziś ;)

ocenił(a) film na 5
szymczycha

Kurczę nie wiedziałem, że 3 w nocy ma taką symbolikę :D

ocenił(a) film na 7
tomekmac18

http://kwejk.pl/obrazek/886309/psychologiczny,fakt.html

To tak apropo tematu ;)

ocenił(a) film na 5
szymczycha

Hahaha dzięki uspokoiłaś mnie ;P

ocenił(a) film na 7
tomekmac18

egzorcyzmy były dość słabym horrorem, w którym główną moc miało stwierdzenie na faktach. Oczywiście ile tych faktów i jak prawdziwe są to inna sprawa.

A tak abstrahując to nie wiem jak tak dobry film można psuć sobie reklamami;P Wole być szcześliwym ownerem wersji dvd;)

ocenił(a) film na 7
Dealric

Jak na horror to rzeczywiście nie powala, ale jednak ta godzina 3 zapada w pamięci ;)

Każdy woli wersje DVD, bez reklam ;)
Chociaż kiedy ogląda się film w TV na kanale gdzie nie ma reklam ( o dziwo jeszcze takie są) to czasami chociaż jedna przerwa by się przydała, np. na herbatkę czy WC ;)

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Też tak czasem mam, ale to od horroru zależy:). Jak jest jakaś scena, która mnie przerazi dogłębnie to potem nie mogę zasnąć, bo cały czas o tym myślę i wyobrażam sobie nie wiadomo co. Kurde mój brat zaczął gadać przez sen przed chwilą, myślałam, że umrę na zawał:D. Do grupy wsparcia chętnie dołączę:)

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

dawno nie byłam na filmwebie, zrobili tu jakiś chat albo coś w tym stylu? haaha przez pajaca byłam bliska zawału:D ile razy bym tego nie oglądała, ciągle to samo:P

carolynnez

Ejjj oglądam ten film pierwszy raz... ! Boje się jak nie wiem ciekawe jak zasne ;/ :DD wgl ta dziewczynka mała mnie przeraża ;o

ocenił(a) film na 6
carolynnez

nowa moda :)

ocenił(a) film na 6
karas1983_filmweb

upodabnianie się wszystkich portali do siebie bywa irytujące, ale tym razem akurat przydałoby się coś na zasadzie chatu między użytkownikami:P cóż, pewnie skończy się jak zwykle- pozapalam wszystkie światła a i tak będę się bać zamknąć oczy:D

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Chyba niestety nie zrobili jeszcze niczego takiego. Jejku ja też mam dość tego pajaca, te trumny, duchy, kościotrupy nie przeraziły mnie w ogóle,ale pajac...Kurde, teraz nie patrzę pod łóżko, bo się boje:(

K_i_N_g_A_88

Ja też dołącze ;o

ocenił(a) film na 6
OluskaAE

Hehe;). Będziemy się wspierać:). I jak się Wam film podobał tak w ogóle?. Oprócz pajaca coś Was wystraszyło jeszcze?

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

nie wiem jak funkcjonują tutaj te dyskusje, ale na ogół spam nie jest nigdzie widziany, i jeśli działa to na takiej samej zasadzie jak większość for (forów?:)) to w akcie desperacji... ten pokój na onecie jest wolny:D
http://czat.onet.pl/10_11_12_13_lat,chat.html

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Jakby nie patrzeć dyskutujemy o filmie, a za taki malutki spam przy okazji może nas nie ukamienują:). Ja co chwilę offtopuję i jeszcze mnie nie zbili za to jak do tej pory:)

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

no chyba, że tak;D myśleliście, że żartuję... serio wlazłam do tamtego pokoju:D ale skoro można tu bez strachu przed fbi pogadać to luzik:) nie chciało mi się wyłączyć telewizora zaraz po filmie, i, szczerze mówiąc, bardziej mnie chyba przestraszył ten program po nim niż sam 'duch':P co nie zmienia faktu, że zamknąć oczu na spokojnie nie mogę:D

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Niestety chyba wszyscy poszli spać i zostałyśmy same na placu boju:(. A niech im się za to pajace przyśnią:P. Żartuje oczywiście, nikomu tak źle nie życzę:P .Mam nadzieję, że fbi nas nie zamknie:P. A jeśli tak to chcę mieć okno w celi, bo boję się ciemności:/

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

ja bym właśnie wolała bez okien, ale za to z lampką:D boję się nawet iść do łazienki zrobić demakijaż, bo trzeba zamknąć oczy:D chociaż teraz nie jest tak źle, największe schizy miałam po 'insidious', jeśli ktoś widział to za każdym razem jak zamykałam oczy widziałam tę starą kobietę, która prześladowała ojca

ocenił(a) film na 6
carolynnez

<hahaha> spokojnie, jestem z Tobą, dasz radę:D. Nie oglądałam tego Insidious,ale z tego co piszesz to też straszne. Choć w sumie wolę po stokroć takie horrory, gdzie faktycznie o duchach, zjawiskach paranormalnych niż takie co się tylko krew przelewa, więc może jak ochłonę już po tym to oglądnę.

ocenił(a) film na 6
carolynnez

A co do filmu to jaką wystawiłaś mu ocenę?.Bo ja się w sumie zastanawiam i nie wiem...Gdyby nie ten okropny pajac to chyba nic by mnie nie przestraszyło w nim jakoś szczególnie:/. Ale nie był zły, w końcu to podobno klasyk jest.

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

w sumie to teraz mu wystawiłam, solidną szóstkę. 'Naznaczony' nie jest jakoś szczególnie straszny, ale jeśli tak jak ja ma się dużą wyobraźnię i skłonność do straszenia samego siebie to nie polecam, ta lasencja naprawdę koszmarna:P przynajmniej mnie solidnie utkwiła w pamięci

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Hmm ja się chyba z tym jednak prześpię. O ile zasnę:)Też tak 6/7 bym dała. Hehe to zastanowię się nad tym naznaczonym, ma ocenę ponad 6 na FW, czyli chyba nie jest zły. Też mam bujną wyobraźnię więc może być ciekawie. Jak tam, zamknęłaś już oczy?

ocenił(a) film na 6
K_i_N_g_A_88

nie, ale idę spróbować zmyć makijaż i zrobię pierwsze podejście, bo już mi wysychają ślepia:P dobrze, że nie śpię w swoim pokoju, bo telewizor jak go wyłączę to jeszcze przez jakiś czas co kilka minut tak 'trzaśnie', to dopiero potrafi przestraszyć:D

ocenił(a) film na 6
carolynnez

Hehe to powodzenia:). Na pewno dasz radę:)

ocenił(a) film na 7
carolynnez

I jak się spało ? :)