PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125487}

Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175770
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

do Dumy i Uprzedzenie?? Chodzi o tę wspaniałą atmosferę i fabułę.,

davi_davi

To ja od siebie dodam "Annę i króla" z Jodie Foster i How Yun Fatem - świetny film kostiumowy. Może też Cię zainteresuje?

ocenił(a) film na 8
davi_davi

być może się powtórzę, ale świetny film w podobnym klimacie - "Jaśniejsza od gwiazd" (Bright Star) polecam <3

ocenił(a) film na 10
davi_davi

"Rozważna i Romantyczna" z Emmą Thompson, Kate Winslet, Hugh Grantem i Alanem Rickmanem, oraz "Młoda Wiktoria" z Emily Blunt, Markiem Strongiem i Rupertem Friendem (czyli panem Wickhamem:).

ocenił(a) film na 10
davi_davi

"Rozważni i romantyczni - Klub miłośników Jane Austen" - szczególnie dla fanów jej twórczości, film o takich samych zapaleńcach :)

ocenił(a) film na 10
davi_davi

Północ Południe
(2004-) miniserial Jeżeli jesteś taką fanką DiU jak ja to jest coś dla Ciebie :)

http://www.filmweb.pl/serial/P%C3%B3%C5%82noc+Po%C5%82udnie-2004-184043

ocenił(a) film na 8
davi_davi

North and south 2004 . Super produkcja

davi_davi

Emma mini serial :)

ocenił(a) film na 10
davi_davi

tak mi się przypomniało, że do tego towarzystwa można jeszcze dorzucić mini-serial "Wojna i pokój" z 2007 roku ;)

davi_davi

Północ i Południe - odcinkowy.

ocenił(a) film na 8
davi_davi

Jeśli lubisz kostiumowe to dorzucam od siebie (chyba nie wymienioną tutaj) - Annę Kareninę, również z Keirą w roli głównej.

ocenił(a) film na 10
davi_davi

"Sisi"-Może i są dwie części(właściwie to miniserial) i odbiega już trochę od filmu "Duma i uprzedzenie",lecz jest to kostiumowy i również wspaniały film.Polecam. :)

użytkownik usunięty
Belcia00

http://www.filmweb.pl/news/%22Duma+i+uprzedzenie%2C+i+zombie%22+w+kinach+po+wale ntynkach+2016-110625

davi_davi

Jeszcze nikt nie wymienił "Z dala od zgiełku"

ella_cz

Francuska suita i jeszcze coś o lekarzu i jego żonie, który zmusił ją do wyjazdu z nim do Chin gdzie szalała cholera - Malowany welon