Liczyłem że film to dzieło które będzie się oglądało z zapartym tchem ale zawiodłem się .Nie wiem czy trafiłem na na taką wersję filmu ale muzyka która była w podkładach mnie strasznie denerwowała.Co do opowieści która była przedstawiona to powinna być bardziej rozwinięta tajemnicza itp. Farmer żyje sobie spokojnie na uboczu z śliczną żoną i synkiem ale pewnego dnia to się zmienia i..Skądś znamy takie opowieści wszystko jest za oczywiste efekty specjalne mogły by być dużo dużo lepsze a tu wyglądają jak w filmie tv a nie kinowym i jeszcze motyw z amazonkami fruwającymi po lesie na lianach załąmka.... + walak 2 czarodziejów jak na taki spór dobra ze złem to scena pojedynku mnie rozśmieszyła strasznie słabo to wyglądało z taką obsadą film przewidywalny słaby pod względem aktorskim jak i scenariusza i reżyserii a szkoda bo z takimi aktorami to powinno być dużo lepiej.Plusik za udział Jasona Statham-a Lubię tego gościa staram się oglądać wszystkie filmy w których gra a za Adrenaline 1.2 należy mu się nagroda był zajebisty.Pozostali nie pokazali zbyt wiele Ray Liotta -Gallian powinien być bardzie mroczny nie tajemniczy a tu słabiutko, dobry John Ryhs-Davis -Merrick też ledwo co dychał a jego moc coś słabiutko i słaba gra aktora tak jak poprzednik,Ron Perlman-Norick-aktor tej klasy kreuje Hellboy-a jako Norick wypadł blado staro i ociężale jedna dobra rola zamazywanaa jest przez 2 kiepskie szkoda co do Aktorek to hmm Claire Forlani =-Solana wyglądała nieziemsko sexi i ślicznie ale co do gry to za dużo nie pokazała a szkoda ,Kristanna Loken-Elora śliczna blondynka super figura ale jej postać amazonki na lianie fruwającej po lesie mnie rozwaliła pomyłka totalna,Leelee Sobieski-Muriella jako córka Maga Merricka i wojowniczka to epizodyczna postać do filmu wnosi odrobinę sensu przez nią niejako Gallian dostał się do zamku i rozpanoszył zło przynajmniej tak wynikało z filmu.Pozostali aktorzy słabo Nawet Burt jako Król mógł lepiej się postarać ale... Ogólnie rozczarowanie słabo akcja postacie efekty scenariusz reżyseria muzyka .. Wielka Szkoda zmarnowany potencjał