PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=102028}

Dziadek Mróz

Morozko
1964
7,3 769  ocen
7,3 10 1 769
Dziadek Mróz
powrót do forum filmu Dziadek Mróz

Jak byłam mała dziewczynka po prostu kochałam tą bajke... Moj tata chodził codzennie do wypozyczlini i wypozyczął dla mnie kasete. Teraz niestety juz niegdzie nie moge znaleźć. Jesli ktos posiada ta bajke jest szczesliwcem!

Emilciaa

Jest wiele wspanialych basni wyprodukowanych przez ZSRR, NRD i Czechoslowacje. Piekne historie, zero przemocy, niewatpliwe walory edukacyjne dla dzieci. Wspolczesne bajki, zwlaszcza japonskie - to ich przeciwienstwo. Szkoda, ze stare kopie niszczeja w archiwach polskiej telewizji...

użytkownik usunięty
CyboRKg

"zwlaszcza japonskie - to ich przeciwienstwo" - nie moge sie zgodzic. Po prostu dzis jest gigantyczny zalew szkodliwego chlamu, ale to nie znaczy ze produkcje z kraju xxx sa z definicji kiepskie, bo zarowno mozna powiedziec, iz "wszystkie Ryski to porzadne chlopy". Animacja japonska w dobrych tytulach jest po prostu rewelacyjna, jednak podkresle - w *dobrych* tytulach (aby daleko nie szukac, proponuje produkcje ze studia Ghibli).

ocenił(a) film na 10
Emilciaa

Jest na youtube po polsku to tez moje dziecinstwo pozdrawiam, a jak mozna spytac ktory rocznik jestes ( nie mam polskich znakow) ja 88