PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

No niestety oczekiwalem wielkiego kina, a tu totalne dno. Skusilem sie rola Keanu Revesa i Connely!
Film jest momentami zenujacy i pelen 'zaskakujacych' motywow.
Nie chce zdradzac za wiele, bo moze znajdzie sie ktos komu sie ta szmira spodoba...

ocenił(a) film na 2
Alternative_Ita

wlasnie wrocilem z kina (IMAX), jest 2.50 i niezasna bym gdybym nie napisal ze film to lipa na I-MAX-a.i wogole szkoda co gadac ide spac hehe- spokojnie- widzow przyszlych ostrzeglem. pozdro

ocenił(a) film na 2
Alternative_Ita

O tak tak. Jedynie Keanu ratuje film przed daniem mu 2. Film jest nielogiczny, 1/3 scen to sceny z udziałem wojskowych i policjantów pędzących w chaosie nie wiadomo gdzie i po co, plus dodatkowo te kryptoreklamy Windowsa i wielki pokaz uzbrojenia żołnierzy USA. A te wątki używane w filmach katastroficznych typu rodzic-dziecko i ich odwieczne konflikty ciągnące się przez cały film, żeby w ostatecznym momencie móc się pogodzić doprowadzają mnie do szalu. Totalna głupota. Głupota no.

Wpakowano w trailera dwie najlepsze sceny, parę gorszych, złożono do kupy, potem wydano miliony na rozreklamowanie filmu, a że Keanu w nim siedzi nie było z tym wielkiego problemu i oto mamy super hit na okres przedświąteczny.

Mogło być dobrze, a wyszło jak zawsze.

ocenił(a) film na 4
Alternative_Ita

Co wy chrzanicie że już go Oglądaliście w Kinie go jak w kinach będzie Dopiero 2009-01-16 (Polska) to Niby jakim cudem go Oglądaliście !!!

Co za brednie !

GotTheLife

Moze dlatego iz np w UK premiera byla wczoraj ?

GotTheLife

w kinie
jestem bardzo wyrozumiały jeśli chodzi o s-f, kiedyś było mało ekranizacji więc większość filmów w przeciwieństwie do krytyków ma u mnie wysokie noty
Ale ten film to prostu szmira klasy B, dzień niepodlegości przy tym to arcydzieło
Nie czytałem książki może jest lepsza, dialogi i zachowanie żołnierzy to żenua, prezydent zachowuje się jakby to jakiś podrzędny urzędnik innego kraju do nich przyjechał, banalna ucieczka jakby wogóle nie było tam ochrony poza paroma agentami, ściągnięty motyw z obcego, premiera to powinna być w poznaniu na szczycie klimatycznym

ocenił(a) film na 4
GotTheLife

W Norwegii tez juz byl. Myslisz , ze Polacy tylko do polskich kin chodza?

użytkownik usunięty
GotTheLife

Bez komentarza ^^

P.S. Heh, też byłem około 3 w nocy w domu, bo start w I-MAX się przesunął z 23.30 na 00.00 ;)

ocenił(a) film na 3
Alternative_Ita

Zdecydowanie najgorszy widziany przeze mnie obraz tego roku. Amerykańska szmirę klasy "100 Million BC".

ocenił(a) film na 6
ujemny

tak, czytam te wpisy i zastanawia mnie ile ludzi obejrzalo film o podobnym tytule myslac,ze to jest ten wlasnie.

ps. jaki prezydent? w tym filmie nikogo takiego nie ma.

ocenił(a) film na 7
dino40i4

dokladnie pewnie czesc z nich obejrzla z Asylum'a czy jak to sie tam odmienia
http://film.gazeta.pl/film/1,24464,5453859,Najbardziej_zenujace_podrobki_kinowyc h_hitow.html

ocenił(a) film na 3
dino40i4

Przeanalizuj jeszcze raz swoją wypowiedź, a następnie zastanów się nad jej sensem. Czy możliwe jest, aby daną osobę, aż tak oślepiły promienie monitora/telewizora, że nie rozpoznałyby Keanu Reevesa? Czy też poszczególnych sekwencji - mamy w końcu zdjęcia -, efektów specjalnych, etc. Nie da się pomylić "King of the Lost World" z "King Kongiem", czy "100 Million BC" z "10.000 BC", etc.
Problem o jakim piszesz polega na tym, że pewna część Internautów nie potrafi korzystać z wyszukiwarki. Każdy obraz zapowiadający się na hit w dniu amerykańskiej premiery trafia do Internetu - Telesync, bądź CAM (nagrywane bardzo dobrym sprzętem cyfrowym).
Pozdrawiam, więcej wiary w innych ludzi.

ocenił(a) film na 6
ujemny

wszystko jest mozliwe. a motyw z prezydentem i tak mi się nie zgadza.
sam pamietam inna wersję cloverfielda i gdyby nie zbyt dobra kopia tak szybko to bym się nabrał.

dino40i4

no właśnie, kosmita na ziemi epokowe wydarzenie a gdzie jest prezydent ?
mój angielski nie jest mocny ale pani minister obrony(?) rozmawiała ze 2 razy przez telefon z prezydentem, jego podejście i sposób rozmowy mi się nie podobał, nie był zupełnie adekwatny do sytuacji.

Alternative_Ita

Dnem tego filmu nie można nazwać,bo to by było nadużycie słowa :)ale też trzeba przyznać,że ten film jakoś nie powala na kolana...Takie filmy jak np Dzień,w którym zatrzymała się Ziemia,ogląda się raz i później nie wraca się do takiego filmu....moja ocena to 5/10 :)

vamp69

Ja też już obejrzałam ten film(dla tych co mówią,że chrzanimy informuję,że mieszkam w U.K;))i ...niestety jestem rozczarowana, spodziewałam się dobrego filmu s-f a tutaj film przechodzony i przegadany dosłownie, nawet na dużym ekranie nie robił wrażenia, tak więc wersja dvd nie wydaje mi się już tym bardziej atrakcyjna. Nawet sam główny bohater wydaje się być tutaj postacią drugoplanową, jedno co pozytywne - dla porównania i z ciekawości obejrzę sobie starszą wersję tej samej historii :)
Jeśli ktoś lubuje się w filmach s-f obfitujących w efekty specjalne z zawiłą , ciekawą fabułą raczej powinien ten film sobie odpuścić.

ocenił(a) film na 4
luna14

Spoko.To czyli Straszna lipa:((
Pozdro.