PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=147187}

Dzień gniewu

Day of Wrath
2006
6,0 835  ocen
6,0 10 1 835

Dzień gniewu
powrót do forum filmu Dzień gniewu

Zastawiałem się po co TV4 okreslił ten film tylko dla dorosłych .Ja tu nic nie zauważyłem ,że by w tym filmie były sceny gorszące lub jakies brutalne .Na pewno zauważyłem nude wyszedł z tego tani kryminał niz thriler kostiumowy .Oczywiście musiałem też walczyc ze snem gdyż emisja filmu była w pozny porach .Do końca tez nie wiem jak się skonczyło? zabardzo też nie wiem o co do konca chodziło 3/10

kinoman1985

Film jest dla dorosłych by nie czepiali się filmu zażarci katolicy. Film ukazywał ich krytyczny obraz. Za takie propagowanie stanowiska antykościelnego teraz trzeba przepraszać. Tak stało się z kabaretem LIMO. Mało kto w Polsce potrafi odróżnić satyry od kpiny i fabułę od dokumentu.

carmen8_fw

No nie przesadzajmy. Nie tylko o to chodziło. Jest krew, brutalne potraktowanie ciał mordowanych i do tego trochę cycków.
@kinoman1985 - nie powinieneś oceniać tego filmu nie obejrzawszy go do końca, bo jest to film z gatunku takich w których rozwiązanie zagadki znajdujemy właśnie na samym końcu, a potem jeszcze mamy wisienkę na torcie.