Dzieci kukurydzy

Children of the Corn
1984
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 14111
5,9 8 krytyków
Dzieci kukurydzy
powrót do forum filmu Dzieci kukurydzy

king

ocenił(a) film na 4

Niestety jedna z najslabszych ekranizacji prozy Kinga.
Wszystkie nastepne czesci rowniez mocno przecietne.

użytkownik usunięty
Grail

ble ble tylko czemu do jasnej cholery zapomniales na samym poczatku dodac np wg mnie .... bo zdaje sie nie jestes jakas wyrocznia absolutu i prawdy jedynej

mialem odpowiednie warunki (nawet bez ksiazki) by sie bac ale czytajac opowiadanie wlasnie. jedno z moich ulubionych. zesrac sie chcialem ze strachu takie fajne

użytkownik usunięty
Grail

Eee no nie wiem... Dla mnie o wiele gorzej wygladal magiel... DK moge ogladac bez przerwy, ale na maglu zasypialam po pol godzinie... Wydaje mis ie ze jedyna dobra ekranizacja bylo "IT! - TO!"

Zapominasz o "Lsnieniu", "Misery", remaku "Lsnienia", "Oku Kota", "Bastionie" czy "Strefie Smierci"

Grail

mi osobiscie najbardzie podobaly sie filmy
'misery'
'bastion' (troche dlugi ale ciekawy)
'szpital krolestwo' (chodzi mi o serial bo filmu von Triera jeszcze nie widzialem)
'coś'

a codo lśnień to do mnie te filmy jakos nie przemawiają :P poprostu nie sa w moim guście co nieznaczy że nie są dobre.

'czerwona roza' film nawt fajny nie liczac tylko tej malej upośledzonej dziewczynki ktora psuje caly klimacik :/

a codo 'dzieci kukurydzy' to mam mieszane uczucia. klimat akcja napiecie moze i jest ale jednak film jest dosc stary i niektore sceny sa delikatnie mowiec dziwne ;] NIECH ZYJE NAM STEPHEN KING :)

akhakh

Więcej jest gorszych ekranizacjii kinga niż lepszych .

ocenił(a) film na 4
KaRBiD

no wlasnie niewiem czemu tak sie dzieje!!! przeciez King ma świetne ksiazki a jak tworzy sie ich ekranizacje to to czesto niewychodzi najlepiej :/ ogladalem juz wiele filmow na podstawie ksiazek Kinga ale wiekszosc mi sie zabardzo nie podobala... ale zato te ktore mi sie podobaly zostaby moimi ulubionymi filmami np misery, bastion krolestwo i jeszcze pare innych

codo DK to film mi "niepodszedl". myślalem ze bedzie duuuzo lepiej i sie przeliczylem... ale mimo wszystko film mozna obejzec bo to wkoncu KING heh

ocenił(a) film na 6
smakoszz

moja ulubiona książka KINGA to Pet Semetary, jego inne dzieła też są bardzo dobre, ale PS było pierwszą książka Kinga jaką przeczytałem i może właśnie dlatego mi się tak podoba do dzis. W sumie to nie takie najgorsze te filmy na podstawie jego książek, niektóre przecież to już klasyka.

ocenił(a) film na 4
Franz_Ferdinand

no niby masz racje bo np lsnienie jest uwazany za jednen z najlepszych horrorow wszechczasow. jest jeszcze kilka innych dobrych filmow na podstawie ksiazek kinga ale napewno duzo wiecej jest takich filmow po ktorych obejzeniu szybko sie o nich zapomina...

ocenił(a) film na 1
Grail

nie czytuje ksiazek kinga, jakos mnie nie pociagaja, ale filmy na ich podstawie tez mnie do tego nei zachecaja. a dzieci kukurydzy to najgorszy film jaki widzialam [wg mnie:P]. no chyba ze patzrec na to jako komedia, to wtedy calkiem niezly :D

ocenił(a) film na 10
Grail

Jak możesz tak mówić! Kocham dzieci kukurydzy chodz oglądałam tylko 3 części! Oryginalny i niezwykły film. Nikt takiego nie nakręci! Lece do media po resztę części!Hahahahahaahha. Podoba mi się Isaac! Ciekawe czy ma dziewczynę...

użytkownik usunięty
Emiru18

OMG ! Tak jakbym czytał moją siostre, która ma 14 lat. Jak dla mnie film jest ok, tylko śmieszne efekty są :). Horror od lat 15 ? Coś nie tak :D ! No ale stąd tak uważam gdyż zadużo Fulciego się naoglądałem. Nie jest źle ;). Ale oczywiście to tylko moja własna opinia i nikt nie musi się z nią zgodzić.

ocenił(a) film na 7

wg ksiazki kinga sa dobre , bo poimo bzdurnej fabuly jak np clown morderca, jakis stworek pod lozkiem, mordercze dzieci, niewinny cudotworca w wiezieniu czy kometa ktora orzywia samochody [buahahaha] jest dobrym pisazem i nawet ksiazki z taka fabu;a czyta sie dobrze. dobre opisy, dobra psychologia postaci... a duza czesc ekranizacji zostala uplycona do horrorow klasy B z lat 80. ale do takich dzieci QQrydzy mam sentyment. ogolnie sam pomysl jest absurdalny ale jak kozacko brzmi "children of the corrrrrn" :D

dla mnie dobre byly [z tych co do tej pory widzialem]:
"cat'eye"
"thiner"
"zielona mila" choc bardzo naiwny
"misery"

jednk po za misery nie czytalem tych ksiazek [wiem wstyd]

"to" w porownaniu z ksiaka jak dla mnie slabo a tak w ogole spoko
"pet's sementary" ok
"maximum overdrive" - ??!!
a dzieci qq obeejrze po latach niebawem

ocenił(a) film na 10
Grail

Potwierdziłeś jedynie regułe - zawsze znajdzie się ktoś, kto podważy kult dawno już uznanego filmu.

Grail

Ja uważam że w porównaniu do ksiązki (opowidania) film jest o ile gorszy ! ... książka trzyma w napięciu, za to film jest przebajeryzowany...
ale to tylko moje zdanie x) bo film nie był zły xD ale w porównaniu do opowiadania... nie ma porównania x)