Dzieci kukurydzy

Children of the Corn
1984
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 14111
5,9 8 krytyków
Dzieci kukurydzy
powrót do forum filmu Dzieci kukurydzy

..film trzyma poziom i napięcie do momętu ost.15min-kiEDY TO "ten, ktory kroczy między rzędami" okazuje się być prawdziwy a sposobem na jego zabicie(a to swoją drogą dobre-zabić boga) jest spalenie pola z kukurydzą..heh-reasumując film jest dobry i warty obejrzenia a zakonczenie..coz trzeba przeboleć;]

_suspect_

*momentu

użytkownik usunięty
_suspect_

Taak, myślę, że masz rację. Zakończenie nie było powalające. Heh- "I tak Vicky i Burt, wraz z dwojgiem dzieci kukurydzy stworzyły wspaniałą, kochającą się, typowo amerykańską rodzinę" ^^ Czytałam opowiadanie "Dzieci kukurydzy", które zakończyło się śmiercią obydwojga bohaterów. Pamiętam, że zakończenie bylo bardzo mroczne i tajemnicze... Ale tak to w tych ekranizacjach bywa. Opowiadanie miało kilka stron, trzeba było dodać parę faktów, żeby przedłużyć film... :) ale oprócz zakończenia film miał swój nastrój, i ogólnie rzecz biorąc był spoko. ;)

Mi też się w sumie podobał. Miał podobny klimat do opowiadania i choć było szczęśliwe zakończenie w odróżnieniu do książki to i tak nieźle wyszło. Daję 8/10.

dziękuję za spoiler opowiadania.