Witam serdecznie !
Film okazał się totalną klapą, chociaż nie widziałem całego. Oglądałem w
TV...oglądam,oglądam,oglądam i usnąłem ;/ . Bardzo Was prosze o streszczenie mi
końcówki filmu, jak się skończył ? Widziałem do momentu, w którym Burt uciekł w pole
kukurydzy (bynajmiej tyle pamiętam^^).
Moja ocena ...3/10, za słabą grę aktorską
Z góry dziękuję
Dzieci mówią, że tam nie wejdą, bo zbliża się zmrok. Ostatnią próbę podejmuję Malachiasz. Spotyka tam małego chłopca, który mówi, że widział cień Tego, Który Chodzi Poza Rzędami. Malachiasz rozpoznaje w nim nowego proroka. Chłopiec początkowo protestuje, ale potem się zgadza. Malachiasz opuszcza pole kukurydzy, a po chwili chłopca dopada i śmiertelnie rani Burt. Wkrótce zaczyna mieć schizofreniczne wizje wietnamskie - na polu kukurydzy strzelają do niego z karabinów maszynowych żołnierze. Dzieci gromadzą się w namiocie, gdzie przygotowują się, by wrócić na pole o świcie. Tymczasem Burt dociera do polany, gdzie znajduje szkielety pastora, policjanta i świeżo zabitą Vicky z wydłubanymi oczami, która do niego przemawia. W następnym, porannym ujęciu, Izaak patrzy na Burta z wydłubanymi oczami i mówi "Strach na wróble", po czym odchodzi. Następują napisy końcowe, ale po nich jest jeszcze jedna scena. Izaak ogłasza, że TKCHPZ jest zły, że sam musiał zabić niewiernego, wobec czego obniża granicę przejścia z 19 do 18 lat. Malachiasz pozostawia swoją ciężarną dziewczynę, która przez chwilę mówi, że nie chce Boga, który odbiera dziecku rodzica i pouczając ją odchodzi, by TKCHPZ zabrał go do siebie.