Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70353
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

robić film bez Matta to czysty idiotyzm. na pewno do kina nie pójdę.

ocenił(a) film na 4
agahub37

poczekaj aż obejrzysz, film na podstawie książki współpracownika loodluma, wydana po śmierci loodluma.

Esperal

poprzednie części były super wątpię żeby ta była choćby dobra

Esperal

współpracownika czyli kogo?

agahub37

Erica Van Lustbadera

Esperal

uważasz że nagrają jeszcze 7 części o Bournie? tyle ile książek napisał ten współpracownik? Zdrada Bourne'a to już czysty marketing bo wątpię żeby on zdradził....

agahub37

Eric van Lustbader sie facet nazywał i o ile pamietam ksiazkę to chodziło o to, że to Bourna zdradzono, a nie, że Bourne zdradził.

A co do "Dziedzictwa Bourne'a" to dziwi mnie, że nie będzie tam Bourne'a skoro książka jest o Bournie i facet jest w niej główną postacią.

glazu

No właśnie o to chodzi kretynizm żeby Matta nie było skoro jest główną postacią nei rozumiem jak niby chcą to odwzorowac?

ocenił(a) film na 10
agahub37

Mozecie nie przesadzać, czy 22 części Bonda miał grać Connery czy Moore?? Dobrze ze zmienili Damona bo ja go jakoś nie znosze. Tom Cruise'a udało mi się w miare polubić po niektórych filmach ale Damona jakoś nie.

Mateo_SF

ty czlowieczku nie wiem czy wiesz ze wszystki ksiazki bourne'a tocza sie w sposob taki ze sam bourne jest glowna postacia skoro jest nia juz matt to nagle sie to ma znienic?! POGIELO CIE?!?!?!?!?!

ocenił(a) film na 10
agahub37

Pogieło, czemu nie, i nie crus tylko Cruise. A porównując do Bonda to rozumiem że książki są tak napisane że on mógł się zmieniać a Bourne nie może bo to specjalnie pod Damona napisane. Matt srat, są lepsi aktorzy niż on i na ten przykład Jeremy mi pasuje.

Mateo_SF

jestes imbecylem crus sruz cwelu niemyty

ocenił(a) film na 10
agahub37

HA HA HA, DEBIL... mówiłem Ci już że Cruise a nie crus ani tym bardziej sruz. Idź ty sobie melisse zaparz bo troche się spieniłeś.

Mateo_SF

A poza tym kiedyś Bourn'a grał Chamberlain. Jeśli lubisz Matt'a, oglądaj filmy z Matt'em. Kropka.

Mateo_SF

xco tu ma bond czy crus cdotego?

ocenił(a) film na 6
Esperal

LUDLUMA! proszę...

ocenił(a) film na 4
mmiilleesskkaa2

wiem, mój błąd.

ocenił(a) film na 7
Esperal

Film nie będzie na podstawie książki dlatego że w filmie musiałby być bourne a go w tej części nie będzie

agahub37

Brawo panowie humor poprawiony :) Też bym wolał film z Damonem James Bond to jest po prostu pseudonim a Bourne to jest jedna jedyna osoba,z kilkoma tożsamościami.

Smallville_7

dokładnie!

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 7
Smallville_7

hehe ;)) alez sie uśmiałam z tej ''dyskusji'' melisa sie przyda wszystkim;))
ale tez liczylam na Damona, na razie nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli

ocenił(a) film na 6
Smallville_7

Czekałam aż ktoś przytoczy taki argument Mateuszowi. To że go nie lubi to jego sprawa, ale przyznac trzeba ze Damon oddał Bourne'a w znakomity sposób!

ocenił(a) film na 5
agahub37

To nie idź

ocenił(a) film na 8
agahub37

Nikt nie zastąpi Damona

ocenił(a) film na 8
Predator_PL

śmieszne jest trochę że 70 % tematów i postów na temat tego filmu to jęczenie że nie ma Damona, bez Damona to debilizm, dla mnie to dobra widomość Renner ma w sobie wiecej charakteru, na film wybiorę siędo kina na 100 % GRA TAM NORTON i dla mnie to wystarczający powód.

johnyss

cepie nad cepami czytałeś książkę? wiesz że to na podstawie książki? nie wiesz!! to się nie udzielaj farfoclu!! Jason Bourne powtarzam po raz kolejny to jedna osoba jeden agent nie jak Bond gdzie może grac go w każdym filmie ktoś inny bo to tylko kryptonim. IDIOOOTOOO książka jest o Jasonie Bourne i jak to wygląda że po 3 częściach ludzie zobaczą nową twarz Jasona. nie przeszedł operacji plastycznej wg książki na której podstawie powstał scenariusz to JEDNA I TA SAMA OSOBA, więc pytam po raz kolejny jak można zmienić Matta?! CEEEEEEEPIEEEEEEEEEEE

ocenił(a) film na 8
agahub37

nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz, fakt ksiązki nie czytałem ale jakie to ma znaczenie, nie pierwszy raz ksiązka mija się kompletnie z filmem. Fanem serii nie jest właśnie przez to że gra tam Damon, poza tym to tylko aktor nie jest niezastapiony, poza tym Renner ma grać inną postać, kogoś innego, pojmujesz. Piewszym Bourne był Chamberlain jakoś nie beczysz z tego powodu że Damon jako 2gi zagrał tą postać.

johnyss

ale człowieku scenariusz jest na podstawie książki. pierwszy Bourne to Chamberlain spoko, ale potem zrobione od nowa całą serię, zresztą była tylko Tożsamośc z nim a potem od nowa trylogia z Bournem którego grał Matt, nie mówię ze nie jest niezastąpiony ale to fil o BOURNIE więc musi być w nim i musi być to osoba która grala w 3 poprzednich czesciach. chyba ze od nowa zrobią Tożsamośc Krucjate i Ultimatum wtedy moga i zula spod sklepu dac jako bourna. jakis ty k.r.u.w.a. ciezko kumaty koles. SCENARIUSZ NA PODSTAWIE KSIĄŻKI, wiesz co to znaczy? to znaczy napisze ci dużymi MOGĄ POMINĄĆ WIELE SZCZEGÓŁÓW GDYŻ ZABRAKŁOBY IM TAŚMY, MOGĄ POMINĄĆ KRAJOBRAZ I INNE RZECZY ALE K.U.R.W.A. NIE MOGA POMINĄĆ OSOBY NA PODSTAWIE KTÓREJ JEST CAŁA SERIA!!!!!!!!!! to nie jedna książka lecz już 7 części w których JASON BOURNE JEST JEDNĄ POSTACIĄ I CAŁY CZAS GŁÓWNYM BOHATEREM
. co za czlwoiek jak mozna byc takim tempym???????!!!!!!!!

johnyss

sorry jest już 11 części. 7 Erica i 3 Ludluma. przeczytaj je.

ocenił(a) film na 4
agahub37

Z tego co piszesz, to tylko ty jesteś tutaj idiotą, skoro jest 7 części Van Lustbadera i 3 Ludluma, to daje nam to 10 części, a nie 11.

ocenił(a) film na 7
agahub37

Widzę, że ktoś tu ma problem natury emocjonalnej :D Nie karmić Trollola ! ! ! :D

PS. również uważam, że Renner sprawdzi się w roli Bourne'a :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
agahub37

nie wiem czy wiesz że filmy są dla wszystkich a nie tylko dla dla tych co czytali książkę. Szczerze g*wno mnie obchodzi że czy Bourne był w 3 cześciach czy w 20stu. Po zakupie praw autorskich scenarzyści mogą sobie robić co chcą. Naprawdę nie chciało by mi się już oglądać Damona który robi to samo kolejny raz. Poza tym chłopie rozluźnij pośladki, bo ci żyłka pęknie

agahub37

Szczerze mówiąc po tym co piszesz to wnioskuję, że Ty jesteś gimbusem. W Projekcie było wielu morderców, był Bourne to czemu nie może być inny? Przeszli niemal przez to samo więc zmiana postaci nie wpłynie na fabułę. Zresztą w 4 książce Bourne różni się od tego z Ludluma, inne zachowanie i inna motywacja - jakby to był inny człowiek.

axsas

nie różni się gimbie

agahub37

Zastanawia mnie to czy naprawdę to czytałeś. Poza tym skąd możesz wiedzieć czy jestem gimbusem? Musiał bym kiblować 11 lat by nim być nadal ;)

ocenił(a) film na 7
agahub37

Nie przekonałeś mnie :D nadal uważam, że Renner świetnie sobie poradzi z tą rolą :D Matt to już przeszłość i musisz się z tym pogodzić :)

ocenił(a) film na 7
agahub37

I powiedział to śmieszny człowieczek, który ocenił Hostel 3 na 10 :D Przykro mi, ale nadal uważam, że Renner poradzi sobie z tą rolą :D Może się powtarzam, ale chyba nie rozumiesz co chcę ci przekazać :D

ocenił(a) film na 7
antek_a

zwłaszcza że Renner nie będzie grał Bourne'a tylko zupełnie innego agenta. Bourne'a prawdopodobnie w ogóle w tej części nie zobaczymy. Poczytajcie najpierw coś o filmie a później spuszczajcie się na forum.

antek_a

a ty nie rozumiesz co ja ci chce przekazac imbecylu

ocenił(a) film na 4
agahub37

nie masz w ogóle przekazu, w tej części Bourne'a jako postaci nie będzie, Jeremy Renner będzie grał postać, która nie występowała w książce, jednakowoż będzie on główną postacią, książki nie czytałeś, bo nie potrafisz nawet się wypowiedzieć na jej temat.

ocenił(a) film na 6
agahub37

Też uważam, że kręcenie filmu z serii Bourne bez Bourne'a jest co najmniej dziwne, ale ok. I tak pierwsze trzy części mało miały wspólnego z książkami, oprócz głównego bohatera i pobieżnie dotkniętego przez scenarzystów wątku i z treadstone 71 i Marie st. Jacques. Jednak pamiętaj, że to jest forum i ludzie mają prawa do swojego zdania, a sposób w jaki Ty je wyrażasz jest beznadziejny i świadczy jedynie o Twoim braku kultury, wychowania i o tym, że to Ty powinieneś iść do szkoły i nauczyć się paru ważnych rzeczy, które jak widać pominąłeś ;)

mmiilleesskkaa2

nie pominąłem

ocenił(a) film na 7
Predator_PL

Sęk w tym, że Damon zastąpił Chamberlaina ... i wcale nie był od niego lepszy.

Peewit

sęk w tym że go nie zastąpił. on zagrał tylko w tożsamości a Matt w tożsamości i dwóch następnych.

ocenił(a) film na 7
agahub37

Bourne'a grało dwóch aktorów, najpierw Chamberlain, potem Damon ... ale Damon go nie zastąpił ponieważ zagrał w trzech filmach, a nie jednym? Ciekawe rozumowanie ... aaa chodzi ci o to, że Damon nagrał remake i nie była to kontynuacja lecz nowa (II-ga) wersja tej historii, a skąd wiesz, że obecnego filmu nie będą kontynuować w sposób tworzący III-cią wersję?