PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474940}

Dziennik cwaniaczka

Diary of a Wimpy Kid
2010
6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 16664
4,0 3 krytyków
Dziennik cwaniaczka
powrót do forum filmu Dziennik cwaniaczka

Dziadostwo

ocenił(a) film na 4

Bardzo żałuje iż oglądałem całość.
Kombinacje tych dzieci i ich przerośnięte ego jest żałosne. To powinna być przestroga dla matołków i niezdolnych do życia w społeczeństwie ludzi - zawsze może być gorzej.

Prawda iż chwilami można było pośmiać się ale im dłużej człowiek ogląda tym bardziej wzrasta odruch wymiotny patrząc na te społeczeństwo.

ocenił(a) film na 7
Marucins

Nie rozumiem Twojego toku rozumowania. To chyba dobrze że młodszy widz dostrzega że przerośnięte ego do niczego nie prowadzi. W dodatku dostajemy sporą dawkę lajtowego humoru bez skomplikowanego scenariusza do swoistego obejrzenia w niedzielne popołudnie.

and remember - nie dotykaj sera.

ocenił(a) film na 4
KinoManiack

Dziecko widząc coś takiego nie będzie się zastanawiało co ogląda, tylko będzie kopiowało schematy. Należy omijać takie produkcje bo mogą tylko zaszkodzić w wychowaniu. Młode umysły są najbardziej wyczulone na badziew. Ten film to przestroga dla rodziców, aby im czegoś takiego nie puszczać.

ocenił(a) film na 7
Marucins

Takie teraz są dzieciaki. Za dobrze mają, więc się w dynkach poprzewracało. Ja w tym wieku miałem zupełnie inne problemy. Jako 13 - latkowie graliśmy w nogę, w ,,chłopka", zaklepkę, no po prostu bawiliśmy się w co się dało i kiedy się dało. No i my tak mówiliśmy - idziemy się pobawić. Ale to było około 20 lat temu. Teraz połowa 13 latków spędza wakacje przed komputerem, a druga kręci się, gdzie by tu piwko osuszyć, albo zajarać. A nasze zajęcia są wg. nich dla dzieci (buahaha!).
Ale film, tak, czy inaczej, nie jest nawet najgorszy, można się trochę pośmiać, chociaż pewnie dla osób, mających tyle lat, co ci na filmie, to nic zabawnego, po prostu utrapiona codzienność.

ocenił(a) film na 2
Marucins

na pawia zbierało mi się praktycznie od początku, ale jak już zjadł ser to o rzesz w morde... nie wiem kto to wymyśla takie filmy, i kto je kręci. Porównując to co pamiętam z tego okresu życia do tego filmu to nic mi nie pasuje, kompletnie. daje ocene 2 bo czasami się uśmiechnąłem. Dawno nie widziałem takiego gniota...

Gucio85

a w których czasach się wychowywałeś

ocenił(a) film na 4
Tibn

Nikt tak teraz nie robi. Ten film pokazuje skrajności. Skrajności, które z założenia mają być zabawne.
Oglądanie dzieci które zmagają się z takimi problemami to cios poniżej pasa dla dobrego smaku obcowania z kinematografią.

Rozumiem iż w Stanach dalej promują bicie słabszych i znęcania się nad ofermami. Ciężko było mi się z tym utożsamić gdyż dogadywałem się z kumplami i dziewczynami. Istniały spięcia ale nie takie jak ukazuje ta tragi-komedia. Gdzie tragi symbolizuje tragiczny gniot - nowy gatunek filmu.

ocenił(a) film na 2
Tibn

ćwierć wieku za mną, koniec mojej podstawówki (8 klas) był jakieś ~12 lat temu.

tak jak Marucins napisał, skrajności, tylko że mi takie przez myśl nawet by nie przeszły...

Gucio85

17 lat temu no i co z tego

Marucins

co ty,masz do tego filmu może i mają przerośnięte ego ale co ten film jest śmieszny .A na dodatek w 2 części greg pokazał jak z kogoś kogo nienawidzisz jego brat rodrick można zrobić prawdziwego przyjaciela