PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467539}

Dziennik nimfomanki

Diario de una ninfómana
2008
6,0 45 tys. ocen
6,0 10 1 45403
4,2 5 krytyków
Dziennik nimfomanki
powrót do forum filmu Dziennik nimfomanki

Temat seksu i nimfomanii to wciąż temat tabu w kinie. Cieszę się, że zabrali się za ekranizację tej "skandalicznej" wg niektórych książki. Myślę, że dobrze sobie wyrobić własne zdanie w tej kwestii i samemu się przekonać, jak doszło do tego, jakie decyzje musiała podjąć główna bohaterka, co nią kierowało...

ocenił(a) film na 1
chaloon

Tabu i skandal to jedna sprawa. A zrobienie filmu, który oprócz poruszania tematu tabu i tworzenia wokół siebie skandalu to coś zupełnie innego. Żaden film nie zasługuje na pochwałę tylko dlatego, że porusza jakiś temat. Chodzi przede wszystkim o to, JAK się go porusza. Dla mnie, w tym filmie - nijak. Drętwo i płytko, wręcz komicznie.

ocenił(a) film na 1
szpieg_ola

Poprawka, zjadłam kawałek zdania :)
"A zrobienie filmu, który oprócz poruszania tematu tabu i tworzenia wokół siebie skandalu reprezentuje sobą jakiś poziom to coś zupełnie innego."

chaloon

Powiedzmy sobie szczerze - wśród całej masy głupiutkich komedii romantycznych, ambitnych filmów o wojnach i holokaustach czy horrorów, pojawił się film, który może nie jest arcydziełem, ale przynajmniej ma ciekawą fabułę i reprezentuje dobry poziom. Ja osobiście polecam.

chaloon

Ja też ze swojej strony mogę polecić. Temat rzeczywiście odważny, świetnie pokazany, ogólnie bardzo dobra ekranizacja. Do tego świetna gra aktorska i mamy kino na bardzo wysokim poziomie.

chaloon

Film był bardzo dobry, ma bardzo głęboką tresc i przekazuje nam ja poprzez aluzje... Polecam