PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467539}

Dziennik nimfomanki

Diario de una ninfómana
2008
6,0 45 tys. ocen
6,0 10 1 45403
4,2 5 krytyków
Dziennik nimfomanki
powrót do forum filmu Dziennik nimfomanki

Ja widzę przede wszystkim bardzo samotną i smutną kobietę...która ów seksem chce sobie zapełnić pustkę w życiu. W gruncie rzeczy, to bardzo gorzki film...

Opheliac89

Mam dokładnie to samo odczucie. Było nawet kilka momentów na których zryczałam się jak bóbr. Ciężko być innym...

ocenił(a) film na 7
Opheliac89

[SPOILER]

Gorzki ale jednak ma pozytywne zakończenie, gdyż bohaterka odnalazła drogę, którą ma podążać i jasno wynika z ostatniej sceny, że wreszcie jest szczęśliwa. Faktycznie, poza wieloma scenami erotycznymi, film na niezwykłą głębię. Pokazuje jak ważne jest znalezienie sobie swojego miejsca w świecie, spełnianie marzeń i życie "po swojemu". Końcówka filmu wręcz daje niezłego, pozytywnego kopa, mówi, żeby cieszyć się każdą chwilą i po prostu.... żyć.
Dodam, że muzyka w filmie też jest bardzo urokliwa.

[/SPOILER]

Polecam film, jednak nie każdemu, bo są i takie osoby, które poza seksem, nic więcej w tym filmie nie dostrzegą. Wystarczy, że zobaczą goły tyłek i reszta do nich zwyczajnie nie dotrze ;) Przykre ale bywa i tak.

julie7

Myślę podobnie. Czasem mi się wydaje,że Polacy starają się być bardziej święci od papieża... Zobaczą gołą pupę i od razu wypisują ,że skandal, że obleśne itd Ja nikomu w łóżko nie zaglądam... Jak jej dobrze było z tym co robiła... To co mnie to? Jej sprawa :)
Masz rację, ten film nie jest dla każdego