PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467539}

Dziennik nimfomanki

Diario de una ninfómana
2008
6,0 45 tys. ocen
6,0 10 1 45403
4,2 5 krytyków
Dziennik nimfomanki
powrót do forum filmu Dziennik nimfomanki

sorry za szczerość ale aktorka grająca główną bohaterkę Val była dla mnie nie do przełknięcia. Płaska jak deska, bez makijażu, brzydka, ubierała się fatalnie i nie wiem sorry ale nie wiem czym ona podniecała mężczyzn bo na pewno nie tym płaskim biustem

nie rozumiem dlaczego reżyser i twórcy filmu nie dali tej roli innej aktorce - nawet z branży filmów zakazanych - bo uważam, że takie dziewczyny bardziej by się nadawały do tej roli

interesuję się problemem nimfomanii i prostytucji ponieważ piszę na ten temat prace magisterską

czytałam książkę, która oceniam 7/10

film - cóż obejrzałam z zainteresowaniem ale raziła mnie po oczach ta Val - inaczej ją sobie wyobrażałam

jedyne co miała ładne to nogi

film - 6/10

czarodziejka1987

Nie rozumiem dlaczego uważasz, że główna bohaterka powinna być kobiecym ideałem - nimfomania nie zdarza się tylko wśród takich, lecz również wśród przeciętnej urody ludzi.

Oczywiście uroda aktorki w niczym nie zachwyca, ale moim zdaniem ma zgrabne ciało, biust rzeczywiście niewielki, choć mnie akurat taki podoba się bardziej, niż zwisający silikon.

Trzeba też przyznać, że aktorka miała dość trudną rolę; mnóstwo scen seksu, a ponadto film jest więcej niż erotyczny. Moim zdaniem dała radę.

grafoman

owszem, masz rację, że nimfomania może dopaść osoby o przeciętnej urodzie ale ja jakoś inaczej wyobrażałam sobie Val czytając książkę

oczekiwałam demona seksu, kobiety ponętnej, takiej na widok której panowie stają na baczność (a konkretnie to ich sprzęt ;) - a tu takie niewinne "coś"

aktorka grająca Val bardziej nadawałby się moim zdaniem do roli nauczycielki z wiejskiej szkoły

jak trafiła do burdelu to tam były takie atrakcyjne prostytutki - ona im do pięt nie dorastała

czarodziejka1987

Wyobrażenie nie jest jednak obiektywnym zarzutem wobec produkcji, a co do owych 'wyobrażeń' czy upodobań chyba nie będziemy się spierać :-).

Pozdrawiam.

czarodziejka1987

Chyba odwrotnie , w urodzie tamte z burdelu jej nie dorastały jej do pięt , jeszcze ta mulatka jakie ona miała włosy śmieszne . Val twarz miała przeciętną ale reszta wspaniała , i ubierała się świetnie , a najbardziej mi się podobała jak ubrała się na pierwszą randkę z tym Jaime wtedy wyglądała bosko . Tylko mi się jedno w Val nie podobało , że paliła papierosy

ocenił(a) film na 2
czarodziejka1987

Zgadzam się, niekoniecznie z oceną wyglądu bohaterki, ale na pewno z tym,
że aktorka absolutnie nie pasowała do tej roli. Film bardzo bardzo słaby.
Ucinane wątki, brak składni, za dużo nudy.

2/10

czarodziejka1987

To dlaczego kobiety uprawiają ten zawód?