PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72247
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

Film podobny do takich filmów jak Las Vegas Parano czy Dzień Świra. Zupełnie nie
rozumiem negatywnych komentarzy. Gra aktorska Deppa wcale nie przypomina tej z Piratów
jest to raczej połączenie Gilbert Grape z Raoul Duke. Film jest godny uwagi. 9/10

ocenił(a) film na 6
Arnie7

Żeby chociaż jedna rzecz była w tym filmie podobna do "Las Vegas Parano". W tym właśnie tkwi problem tego filmu.

ocenił(a) film na 5
Arnie7

Co ty pitolisz (że już tak napiszę)
Depp w tym filmie nawet nie jest Paul'em Kemp'em, a co dopiero Rauol'em.
A jeśli chodzi i o podobieństwa z LVP, to są znikome. Zresztą w samym oryginale (książce, na motywach której powstał ten film) jest mało klimatu znanego z LVP, więc raczej nie ma sensu wciskać go na siłę do adaptacji.

ocenił(a) film na 4
Arnie7

raczej bym powiedział ze po prostu Deep gra w wszystkich filmach w ten sam sposób i może to napiewa wam podobieństwem a poza tym w LVP Deep jedynie powielił postać wykreowana przez Murray`a z Where the Buffalo Roam i tyle ...

ocenił(a) film na 5
d_feens

Jak grali tą samą postać, to raczej ciężko żeby ich gra jakoś diametralnie się różniła.

ocenił(a) film na 4
Tortuga033

dlaczego każdy aktor interpretuje we własny sposób , a takie małpowanie Deepe raczej nie jest zbyt fajne

ocenił(a) film na 5
d_feens

Kopiuje,czy nie i tak nie zmienia to faktu że wg mnie w LVP wymiata.

ocenił(a) film na 6
d_feens

Depp a nie jakiś deep. Nie czytasz 'dip' tylko 'dep'. No chyba że masz jakiegoś deepa na myśli o którym ja nic nie wiem. Pathetic.

ocenił(a) film na 4
pumpernikiel_2

Zabłysnąłeś wypowiedzią , do Deepa sie dowalił :)

ocenił(a) film na 6
d_feens

Taki już jestem ;)
Z tym 'pathetic' przesadziłem, przepraszam.

ocenił(a) film na 4
pumpernikiel_2

luzik :)

ocenił(a) film na 4
Arnie7

Podobieństwo do Dnia Świra???????????? Może oglądaliśmy zupełnie inne filmy. Jak nie znalazłem żadnego. Ale jak masz taką wyobraźnie, to zazdroszczę. :)))

ocenił(a) film na 8
Arnie7

Ja również uważam Dziennik za dobry film. Nie zgadzam się z opinią, że to klapa, dno i instrukcja obsługi używek.
Ten film, to pięknie odmalowany obrazek "portorykańskiej" moralności stojącej w opozycji do lisio uśmiechniętego cwaniactwa. Pokazuje jak bardzo pomylić się można typując na nosicieli cnót obywatelskich jegomości w nienagannie skrojonych garniturach, a ujmując ich grupie podchmielonych hipisów. To film o słabościach, przewrotności establishmentu, ignorowanej sile hipokryzji i chłopcach zdolnych do prawdziwie męskich decyzji.

ocenił(a) film na 8
kidd31

Ja również uważam Dziennik za dobry film. Nie zgadzam się z opinią, że to klapa, dno, a w najlepszym razie dość precyzyjna instrukcja obsługi używek. W każdym bądź razie nie dość precyzyjna żeby kogoś skutecznie wykoleić.
Mimo tego, że gro tam scen sączenia i chałupniczej filtracji destylatów, to obraz trzeźwiejącej moralności stojącej w opozycji do lisio uśmiechniętego i arcyprzytomnego cwaniactwa, które maluje się na pięknie opalonych twarzach hochsztaplerów lokalnych i napływowych. Pokazuje jak bardzo pomylić się można typując na nosicieli cnót obywatelskich jegomości w nienagannie skrojonych garniturach, a ujmując tych samych cnót grupie podchmielonych hipisów. To film o słabościach, przewrotności establishmentu, ignorowanej sile hipokryzji i chłopcach zdolnych do podejmowania prawdziwie męskich decyzji.

użytkownik usunięty
Arnie7

Faktycznie ilość nagatywnych opinii nieco mnie dziwi... Film może nie jest jakiś bardzo dobry, ale ma fajny klimacik, zdjęcia, muzykę... przyjemnie się to oglądało.

ocenił(a) film na 6

No ja raczej tez myslalem,ze film bedzie lepszy,ale wieszanie psow i ze nie jest jak LVP?A mial byc?

ocenił(a) film na 5
drsmierc

Nie miał być

ocenił(a) film na 6

Ja uważam, że film może i nie jest wielkim przebojem, ale też należy pamiętać, że nie w tym celu został nakręcony... Klimat super, muzyka super, Johnny super. Warto obejrzeć