PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72248
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

Wspaniała rola Deepa i RIbisi. Film zachwyca i skłania do refleksji. Do tego ma kilka wybitnie zabawnych scen.

Jeszcze żadna ocena filmwebu tak bardzo mnie nie rozczarowała! Dobrze, że obejrzałem film zanim zajrzałem tutaj.

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

Pewnie,że świetny.
Akcja z hitlerem pobiła wszystko.

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

Dokładnie film bardzo dobry, ciekawy scenariusz oparty na autentycznych wydarzeniach. Wyraziste postacie pomijając głównego bohatera. Ocena niesprawiedliwa powinno być koło 8.

użytkownik usunięty
tymbarkowy

A do jakiej refleksji Cię ten film skłonił, jeśli łaska? Serio ciekawi mnie, do jakich przemyśleń może skłaniać film o niespełnionym pisarzu alkoholiku, w którym w dodatku brak fabuły?

ocenił(a) film na 8

Z przyjemnością udzielę Ci swojej łaski bracie.

Do wielu. Między innymi, czy kiedykolwiek będę robił to chcę a nie tylko praca praca praca i wyścig szczurów. Zastanawiałem się czy dużo pieniędzy i mało czasu to lepsza kombinacja od ubóstwa + ogromu czasu, jak zawsze uważałem.

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

Johnny Depp w dobrze zagranej roli...

ocenił(a) film na 6
tymbarkowy

Ribisi zagrał wprost genialnie. zaś Depp, po nieudanym występie w Turyście, tylko dobrze
nie mogłem wytrzymać ze śmiechu, jak Kemp siedział na Bobie i prowadził samochód. scena trwała dobrą minutę, i przez cały czas się śmiałem

ocenił(a) film na 8
kryslav

Miałem to samo. Żadna akcja z żadnej komedii z ostatnich kilku lat tak mnie nie rozbawiła.

tymbarkowy

film niezły aczkolwiek spodziewałem się trochę lepszego, momentami klimat Kac Vegas a chyba nie o to do końca chodziło ;)

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

film bardzo mile zaskoczył... klimat tamtych lat... długo zwlekałem z obejrzeniem tego filmu... teraz sam nie wiem dlaczego... polecam 8/10

tymbarkowy

Przytocz mi proszę jakiś przykład "wybitnie zabawnej sceny".

ocenił(a) film na 8
funkyman

Kemp na kolanach Boba w garbusie

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

dawno tak się nie uśmiałem jak w tej scenie.

funkyman

oglądanie tv przez lornetki.

tymbarkowy

Warto bylo obejrzec z powodu Amber. Swietnie wygladala w stylizacji na lata 60-te ;)

ocenił(a) film na 5
CyboRKg

Moim zdaniem za bardzo ją wytapetowali

ocenił(a) film na 7
tymbarkowy

zgadzam sie nie moglem oderwac wzroku od Amber , bardzo sliczna strasznie pociagajaca w tym filmie

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

Dla mnie Bomba :D J.Deep zagrał rewelacyjnie, kreacja stworzona przez niego jak większość na wysokim poziomie, Ogromna gradka dla fanów J. Deep'a. Osobiście polecam ten film, dobra rozrywka, dobre Kino, muzyka i te Plenery.

ocenił(a) film na 5
UzumakiNaruto

No właśnie... ten film jest bardziej dla fanów Deppa,niż dla fanów Thompsona...

Tortuga033

Dokładnie, porusza nawet temat jego problemu z rumem ;D

ocenił(a) film na 8
tymbarkowy

Podpisuję się! Też czuję się absolutnie urzeczona filmem i nie rozumiem, skąd tak niska ocena...?