PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72248
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

Nie chcę tu wywołać reakcji trolli, krytyków, ani osób które nie mogą pojąć że każdy ma inny gust.
Chcę wyrazić po prostu, że moim skromnym zdaniem ta ocena trochę zniechęca do obejrzenia "Dziennika...", a na prawdę warto to zrobić!
Po pierwsze Johnny Depp w każdym, ale to KAŻDYM filmie potrafi zrobić coś z niczego. Pokazał talent, umiejętność przystosowania się do roli. Oczywiście niektórym może przeszkadzać, że ciągle pije i pije a wygląda na trzeźwego. Cóż to nie "Las Vegas Parano", a Paul Kemp to nie Raoul Duke.
Po drugie skoro wiem, że nie stać mnie na wizytę na tropikalnej wyspie, to chcę chociaż ją obejrzeć w pełnej okazałości - a ten film mi to w zupełności zagwarantował :)
A po trzecie... znakomite role poboczne. Eckhart, Rispoli i Ribisi zagrali bardzo dobrze. Nie zaćmili roli pierwszoplanowej, ale udanie się wkomponowali w film. Bardzo przyjemnie się oglądało film wiedząc, że wniosą coś do każdej sceny.
No i na końcu oczywiście walor niewątpliwie estetyczny - piękna buzia Amber ;)

To moja skromna ocena tego filmu :)
Bardzo dobry tj 8 :)
pozdrawiam "filmwebowiczów"

ocenił(a) film na 8
Lurtz

Dokładnie.To dziennik,nie las vegas.Lsd było tylko jako przecinek,a nie na porządku dziennym.
Ocena 8 jest w sam raz.

Lurtz

Jak dla mnie też dobry film. Podobały mi się sceny pokazujące wyspę. No i oczywiście dobra rola Deppa :-) Osobiście polecam.

Lurtz

paul kemp w tym filmie jest nikim, przeczytaj książkę a potem zastanów się czy film faktyczne jest na podstawie książki:) równie dobrze można by nakręcić film na podstawie biografii steve jobsa który programował podajniki do paszy dla owiec w dolinie... krzemowej;p jeśli ludzie nie wezmą się za ten chlam Hollywoodu to kto to zrobi?

alabana

za to ekranizacja fear and loathing in las vegas jest na piątkę z plusem

ocenił(a) film na 5
alabana

Dobrze prawisz