PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72248
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

...na zwiastuny tego filmu, które zawierają chyba wszystkie śmieszne sceny. To była najgorsza rola deep'a. Ten film nie ma porównania do kultowego LasVegasParano. Pełno błędów i niedoróbek, a do tego totalna nuuuuuda. I dziwić się, że ludzie wolą ściągać filmy z netu. 28 PLN wyrzucone w błoto. Nie marnujcie kasy w kinie na ten gniot! wynudzicie się tylko...

RossDolan

Śmieszne? Wszędzie napisane że to jest dramat nie komedia więc o co Ci chodzi?

ocenił(a) film na 1
Fanek_3

parę dni temu ten film był przypisany do gatunku "komedia romantyczna". Dziś już jest dramat oczywiście - tylko czy trailery tego filmu nie sugerują, iż będzie to świetna rozrywka w kinie?

ocenił(a) film na 1
RossDolan

pierwszy zwiastun: śmieszne sceny i teksty, a na koniec napis "Komedia na rauszu" - czy tak wygląda reklama dramatu? Zobacz sobie zwiastun Code blue to jest dramat.

RossDolan

Tutaj całkiem niezła recenzja filmu. http://mrmrssandman.blogspot.com/2012/01/szpieg-z-krainy-deszczowcow-i.html

harry_okulary

Hahahha przecież ten koleś to jest taki idiota, że z chęcią bym mu młotkiem zaj*bał. LVP to jest arcydzieło, tak samo jak Drive, typ ma totalnie spie*dolony gust.

0wner2

On być może gust, Ty mózg; nikt nie jest doskonały.
Jemu młotkiem gustu nie poprawisz ale może uda Ci się tym młotkiem coś u siebie poprawić.

Treh

Dziękuję Bogu za mój mózg, ponieważ to okaz 1 na milion, czasami sam wręcz się dziwię jak bardzo jestem mądry.

ocenił(a) film na 5
0wner2

http://www.rottentomatoes.com/m/fear_and_loathing_in_las_vegas/
lvp nie ma nic wspólnego z "arcydziełem"

Marcinekk

Rotten Tomatoes jest prawdopodobnie najgorszym portalem z ocenami filmów/gier na świecie (piszę prawdopodobnie, bo nie spotkałem gorszego, ale może istnieje). Poziom intelektualny tamtejszych użytkowników jest porażająco niski, a LVP to jeden z najlepszych filmów w historii, doskonały pod każdym względem.

ocenił(a) film na 5
0wner2

gdzie na rt sa gry?
jakich ty uzywasz portali?

Marcinekk

Jak to nie ma? Przecież widziałem z milion razy. Chyba, że mam jakąś schizę.

ocenił(a) film na 5
0wner2

no chyba:PP bo ja nie widze cos

Marcinekk

Dobra, w takim razie edytuję:

Rotten Tomatoes jest prawdopodobnie najgorszym portalem z ocenami filmów na świecie (piszę prawdopodobnie, bo nie spotkałem gorszego, ale może istnieje). Poziom intelektualny tamtejszych użytkowników jest porażająco niski, a LVP to jeden z najlepszych filmów w historii, doskonały pod każdym względem.

ocenił(a) film na 5
0wner2

no dobra to jakies sa lepsze portale?

Marcinekk

Wszystkie są lepsze od RT.

ocenił(a) film na 5
0wner2

a wymien jakies prosze

Marcinekk

IMDb

ocenił(a) film na 5
0wner2

to chyba kazdy zna
na rt sa bardzo rzetelne oceny od krytykow, nie mowilem o zwyklych userach
na imdb do niektorych tytulow dodawana jest ocena z metacritic, chyba jeszcze bardziej rzetelnego zrodla http://www.imdb.com/title/tt0120669/
jak widac 41/100 i taka ocene podzielam
jesli chodzi o drive to na rt jest to 93/100 natomiast na meta 79/100

Marcinekk

No i właśnie to 41/100 jest dowodem na kompletny brak rzetelność RT, to jest portal opanowany przez bezmózgów, a LVP to genialny film i każdy mający pojęcie o kinie zgodzi się z tym stwierdzeniem.

ocenił(a) film na 5
0wner2

41/100 jest na imdb od krytykow z metacritic....;p
na rt jest 48/100

Marcinekk

Dobra, mam to w dupie, LVP to Arcydzieło i każdy kto się zna tak potwierdzi, a zdanie debili nic mnie nie obchodzi,

ocenił(a) film na 5
0wner2

no tak krytycy to przeciez debile

Marcinekk

Racja.

ocenił(a) film na 1
Marcinekk

Calkiem cwana bestia z Ciebie :P Zagielas trolla. Zwyczajnie nie dajac sie sprowokowac :)

ocenił(a) film na 5
Warabaranara

nie wiem czy on trolluje czy powaznie tak uwaza:}
jestem facetem:P

ocenił(a) film na 1
Marcinekk

A to zwracam honor.

ocenił(a) film na 7
RossDolan

Na IMDB jest Comedy | Drama | Romance, z resztą, po samych posterach mnożna to wywnioskować :-]

ocenił(a) film na 4
RossDolan

Nie znam takiego aktora jak ,,deep", może chodziło ci o Depp'a ?

ocenił(a) film na 4
RossDolan

Niestety potwierdzam... Poza paroma śmiesznymi fragmentami film po prostu nudny.

ocenił(a) film na 5
RossDolan

No i to jest właśnie to o czym pisałam, że dużo ludzi przez perfidnie zrobiony trailer myśli że idzie na coś w stylu LVP.

Tortuga033

Ja po trailerze wiedziałem od razu, że to NIE będzie coś w stylu LVP. Nie wiem, w jaki sposób wy używacie mózgów, ale trzeba być wyjątkowo mało myślącym, by po trailerze uznać, iż to będzie powtórka z LVP.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Nie obrażaj, bo jeśli chodzi o mnie to miałam świadomość tego że to jest drugie Las Vegas.

Tortuga033

Więc miałaś złą świadomość.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Ups, oczywiście chciałam napisać że miałam świadomość że to NIE jest 2 Las Vegas, żeby potem nie było...

ocenił(a) film na 10
RossDolan

zal mi cb :/ bo wybieram sie na ten film i bynajmniej wiem ze komedia to to nie jest xD

ocenił(a) film na 7
RossDolan

A ja jestem pozytywnie zaskoczona tym filmem. Te "śmieszne sceny" w moim odczuciu wypadły przeważnie dość blado, ale nie uprzykrzyło mi to seansu, nudy również nie zaznałam. Natomiast jeśli skupić się na świetnym klimacie, optymistycznym zakończeniu i cytacie "ludzie znają cenę wszystkiego, ale nie znają wartości niczego", to gwarantuję, że można wyjść z kina bardzo zadowolonym. :)

mary_mouse

Nie wiem jak może się komuś ten film nie podobać, przecież to typowe neutralne kino, które powinno przypasować wszystkim, nie dość, że śmieszne to i mądre, no i zrealizowane bardzo dobrze pod każdym względem.

RossDolan

dokładnie! Zastanawiam się czemu Depp przyjął tą rolę... i czemu zagrał tak kiepsko... Czym go przekupili? :>

ocenił(a) film na 7
visse88

Johnny Depp na to: "Kiedy przygotowywałem się do 'Las Vegas Parano', w 1996 roku, Hunter pozwolił mi przekopać się przez wszystkie papiery, które gromadził przez kilka dekad. Przejrzałem wszystko: bazgroły, rękopisy, notatki na serwetkach i inne dziwne rzeczy. Znalazłem pokaźną stertę napisanych odręcznie papierów spiętych gumką do weków. Na stronie tytułowej było napisane: 'Dziennik rumowy'. Od razu domyśliłem się, że Hunter nie zajrzał do tego tekstu od czasów, kiedy go napisał. Zaproponowałem mu, żebyśmy to przeczytali wspólnie. Usiedliśmy po turecku na podłodze, Hunter czytał pierwszy i pomrukiwał: 'Kurna, cholernie dobre, prawda?'. Niedługo potem oddał to w ręce redaktorów z wydawnictwa. Ponieważ Hunter nienawidził marnowania czasu, jeszcze tego samego wieczoru, kiedy znalazłem rękopis, zdecydował: zrobimy z tego film."

ocenił(a) film na 3
visse88

Pieniędzmi?

RossDolan

Depp nie 'deep'!!!!!!!!!!

RossDolan

DEPPA, DEPPA, DEPPA ! Johnny jest Dep a nie Dip ! ! ! Głęboka, to jest najwyżej czyjaś tutaj głupota...