Sam film rzeczywiście "dobry",ale nie ma też w sobie nic nadzwyczajnego.Idąc do kina spodziewałam się czegoś lepszego.Ciekawa historia przedstawiona w nieciekawy sposób.
Wszystko zależy od gustu, jak zawsze. Ja też spodziewałam się czegoś innego - chyba bardziej komediowego i trochę bardziej pijackiego. A końcówka jest jednak bardziej refleksyjna. Choć zdecydowanie nie narzekam, nawet jeśli rzeczywiście zakończenie dało się zrobić lepiej.
niestety, jego nazwisko przyciąga tłumy i producenci doskonale zdają sobie z tego sprawę (nie, żeby ze mną było jakoś inaczej..). już pierwsze sekundy filmu i wielki napis "Johnny Depp" wstawiony na samym samym początku utwierdził mnie w przekonaniu, że jest to film głównie bazujący na nazwisku, a nie na historii, którą przedstawia.
niemniej jednak nie spodziewałam się rewelacji, bo choć mam za sobą praktycznie całą filmografię Depp'a tylko kilka produkcji z nim naprawdę mi się podobało. Do tego słyszałam same nieprzychylne recenzje. Wychodząc z takiego założenia nie zawiodłam się ani trochę, a nawet wyszłam z kina całkiem uchachana. Ogólnie film trochę.. "rozlazły", w pewnych momentach o niczym, ale jednak historia faktycznie ciekawa, momentami można się nieźle pośmiać, ogólnie polecam!
Szłam do kina z dokładnie takim samym nastawieniem.Film zrobiony dla nazwiska-nie dla samej historii.
Zgadzam się - "Dobry" to właściwe określenie. To film nie koniecznie kinowy, bez widowiskowych scen wartych zobaczenia na dużym ekranie, bez efektów komputerowej animacji i bez przestrzennych efektów dźwiękowych, raczej bawiący swoją lekkością dialogów i zabawnymi sytuacjami. No i chce się pić po tym filmie bez dwóch zdań ! Dobra odskocznia dla tych którzy lubiąc Johny`ego D. czekali na coś innego nią kolejne przygody J.S .