PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72248
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

...mieli panowie od The Rum Diary; historia opowiedziana nieciekawie, a mogło być inaczej;
Obawiam się, że wszystkim zabrakło rumu; Depp nie potrafił nawet zagrać pijanego,
wyglądało na to, że się spieszy, na każdym kroku widać niedociągnięcia; bajzel w kolejnych
scenach jest nie do zniesienia, miałam wrażenie, że ktoś pozlepiał w pośpiechu kolejne
sekwencje; postacie papierowe, niekonsekwentnie prowadzona akcja (prawie zresztą nie
istniejąca), aktorzy bez klasy, totalnie nie umiejący grać; jak się okazuje, nie wystarczy
ustawić kamery w Puerto Rico, żeby mieć film; z powodu niechlujstwa zamiast ciekawej
historii, wyszedł kac gigant; powstaje pytanie: ile to guano kosztowało... według mnie lepiej
byłoby rzeczywiście nakarmić biedne dzieci, zamiast kręcić takie szmiry; pytanie można by
postawić inaczej: kto dał na to kasę i co chciał osiągnąć, czyli KONKURS: jaki produkt został
tutaj ulokowany :)))

ocenił(a) film na 4
sahara_filmweb

Zgadza się. Tak nieciekawy film jakby go wogóle nie było. Co chwilę przysypiałem. Niestety, takich gównianych filmów jest coraz więcej. Ale co tam Ameyka! Wystarczy spojrzeć na nasze podwórko. Bida z nędzą a kręcimy takie gnioty, że rzeczywiście samo rodzi sie pytanie: nie wstyd komuś marnować pieniędzy? Owsiak się męczy tyle lat, od nas żebrają 1% dla potrzebujących, a Oni topią pieniądze w takich produkcjach.

ocenił(a) film na 3
pinkfalconproject

Chyba wszystko z powodu przerostu formy nad treścią; mówiąc forma, mam na myśli nie tylko wysokie mniemanie panów od filmów o własnym geniuszu; dzisiaj próżno szukać filmów, żyjemy w świecie gdzie rządzi ten, kto ma kasę a niekoniecznie rozum aczkolwiek studiował marketing (jak większość); zamiast ucznia mamy odbiorcę produktu edukacyjnego, analogicznie z medycyny znika słowo pacjent, a z sali kinowej widz; czego więc się spodziewać... coraz częściej wracam do starych produkcji i szukam poza kinem anglojęzycznym, zdarzają się perły :)

ocenił(a) film na 4
sahara_filmweb

Howgh:-)

sahara_filmweb

Jestem jeszcze przed seansem i nie widziałam tego filmu, ale coś mi sie nie chce wierzyć, że Deep nie potrafił zagrać pijanego. W Las Vegas Parano zagral koncertowo ćpuna

ocenił(a) film na 5
milenasy

Niestety, ale tutaj się nie popisał (choć to nie do końca jego wina)