film oceniłam wysoko pozostając w konwencji komedii - dawno się tak dużo i głośno nie uśmiałam, zresztą śmiała się praktycznie cała sala. Być może film nie niesie w sobie wielu wzniosłych treści, ale jest wspaniałą rozrywką, i jako taki go polecam. Humor jest momentami dość prosty, poza tym film ma kilka scen maksymalnie abstrakcyjnych, które przez to są jeszcze bardziej śmieszne.
Nuda - to jest komedia ciekawe o czym ? Film bardzo słaby i tak naprawdę o niczym pomimo że jestem fanem Johnny Deppa, uważam że tak słaby film mógł sobie odpuścić.
Dla mnie komedia nie jest gatunkiem, w którym doszukuję się głębszych treści - od tego są inne rodzaje filmów. Dlatego oceniając komedię, nie zastanawiam się, co autor chciał powiedzieć i czy to wyszło, ale czy było zabawnie. Dla mnie było, a naprawdę niewiele komedii uważam za śmieszne.
Może dla Ciebie komedia, to po prostu przeklinanie i robienie mega głupich rzeczy. Uśmiałem się na tym filmie 10 razy bardziej niż na tych polskich głupich filmach, czy niektórych amerykańskich odmóżdzaczach, które prawdopodobnie podchodzą pod Twoją definicje komedii. Zresztą nie byłem sam, bo cała sala śmiała się z wielu sytuacji, czy nawet prostych min Deppa. Moim zdaniem świetny film, genialnie oddał klimat tego regionu. Do tego fajne krajobrazy i interesująca historia. Ode mnie mocne 8.
Generalnie się zgadzam, aczkolwiek z tą dawką humoru bym osobiście nie była aż tak optymistyczna, ale jego charakter jest dokładnie taki, jak określiłeś i co do konwencji też racja. Film przekazuje szczerą i bolesna prawdę o pewnych aspektach życia uwzględniając różne jego warstwy i posiada elementy komediowe, które potrafią nieźle rozśmieszyć. Generalnie ciekawy film, z tradycyjnie b.dobrą grą Deppa i pozwalający na przyjemny odbiór.