PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119724}
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72248
5,4 22 krytyków
Dziennik zakrapiany rumem
powrót do forum filmu Dziennik zakrapiany rumem

oglądałam zwiastun tego filmu, i zastanawiam się nad tym czy iść na niego do kina czy na sherlocka.
ponieważ gra w nim johny depp, oraz to że dużo znajomych poleca mi go, mam straszny dylemat , bo oglądałam sherlocka 1 i po prostu kocham grę aktorską
Roberta Downey Jr.
jednak nie wiem czy "dziennik..." jest warty uwagi, bo ma średnią ocenę.
warto?

frodowood

Dziennik jest specyficzny, urzekł mnie klimatem, humorem i niebanalnymi refleksjami. Jeżeli nie podejdziesz do tego filmu jak do głupiej amerykańskiej komedii to powinien Ci się spodobać.

ocenił(a) film na 4
frodowood

Nie idź, byłem i nie warto. Trailer niby ok ale cały film zieje nudą

klin

Przed seansem nie należy się nastawiać na komedię. Film jest dość specyficzny przez co zyskał zarówno wielu fanów jak i przeciwników. Adaptacje powieści obejrzałem nie sugerując się jakimikolwiek recenzjami. Uważam, że warto zobaczyć i ocenić samemu.

mixesnuss

Dokładnie. Film jest warty obejrzenia. Ma w sobie to coś co po prostu każe nam uśmiać się do łez ale i pomyśleć nad pewnymi sprawami. Na dodatek wszystko jest dobrze zrobione. Klimat, gra aktorska. Ja osobiście polecam chociaż na SH też się wybieram.

ocenił(a) film na 2
frodowood

Nie warto. "Przed seansem nie należy się nastawiać na komedię" - to dosyć trudne, gdy jest to dramat... Zmarnowane dwie godziny i pieniądze. Nuda, bezsensu, dno. Nawet Deep nie podciągnął wartości filmu. Nie wiem, gdzie tutaj czuć klimat i niby czego. Brak, akcji, słabe zdjęcia, kitowa muzyka, nic pozytywnego.

katabarzynka

Wiele osób sugerując się trailerem, jest przekonana, że wybiera się na komedię.

ocenił(a) film na 4
katabarzynka

akurat zdjecia i muzyka byly ok wedlug mnie. no i klimat miejsca. nic więcej. nuda. zadnej akcji. gdyby nie piekna aktorka to bym wyszla. zreszta i tak 3 razy zasnelam.

katabarzynka

To była jedna z najlepszych komedii tego roku, ale trzeba potrafić się śmiać z tego specyficznego poczucia humoru. To nie jest prostacka komedia dla debili, tutaj śmieszy Depp odpalający fajkę, albo sam jego chód na kacu, to jest zabawne przede wszystkim.

ocenił(a) film na 7
0wner2

"tutaj śmieszy Depp odpalający fajkę, albo sam jego chód na kacu, to jest zabawne przede wszystkim"

to od razu wywołało uśmiech na mojej twarzy i właściwe skojarzenia:) tym chętniej wybiorę się na ten film.

katabarzynka

żałosna wypowiedź...

frodowood

Bardzo fajny film, byłam dzisiaj, szczerze polecam !

ocenił(a) film na 7
frodowood

moze i nie trzymali sie ksiazki ale ja bawilam sie swietnie;] szalenie polecam nie tylko ze wzgledu na johnnego (oj dobra zwlaszcza ze wzgledu na niego) ;D

ocenił(a) film na 4
frodowood

Hm no cóż mimo szczerych chęci i próbie odnalezienia "tego czegoś" w tym filmie... jakoś tak nie bardzo mi się podobał. Film dość specyficzny, długi, generalnie bez zakończenia, bez jakiejś wartkiej "akcji" (nie chodzi mi o "strzelaniny" ale po prostu coś co wciąga, gdzie człowiek zastanawia się jak to będzie) , tak sobie żyją, coś tam się dzieje, świat idzie do przodu i nagle koniec, hmm... mocno tak sobie, nie polecam.

KtosKcies

hmmm film bez zakończenia?mogli dopisać w jego biografii parę wersów, prawda?Widocznie miał nudne życie ;)Mimo, że nie uważam tego filmu za wybitny, to muszę przyznać,że właśnie ten brak hoolowydzkiego zakończenia, w którym razem wydaliby nową gazetę a Portoryko dzięki niej stałoby się krajem mlekiem i miodem płynącym, mnie urzekł. Ogólnie, lekki film na weekend, da się obejrzeć.

frodowood

Jeżeli lubisz portorykańskie klimaty, fajną pogodną muzę, Deppa jako aktora i chcesz nieco się pośmiać - atakuj. Dzisiaj oglądałem, wyszedłem pół godziny przed zakończeniem ale tylko dlatego że jadę do Wawy - film średni ale klimat i humor spreparowany na "rajskiej" wyspie potrafi dostarczyć krótkich chwil fajnych emocji.

frodowood

Napiszę że jako komedia może być, pod innymi względami 5/10 - raczej dla młodszego grona dorosłych odbiorców - mam nadzieję że nieco pomogłem.

ocenił(a) film na 4
Martinus_filmweb

Bo ja wiem czy to komedia... duzo mimiki, gestykulacji, no fakt scena gdzie jechali samochodem (jeden z nich robil za siedzenie) była dobra i myślałem, że się posikam. :-) No ale tak, mogli zmienić "nudne życie" dziennikarza i zrobić holywodzki the end, wtedy chociaż warto byłoby czekać na ostatnie minuty.

ocenił(a) film na 6
frodowood

Jeśli tak podoba Ci się gra Downey'a, to idź na Sherlock'a :) Dziennik nie jest raczej (wg mnie) filmem, na którego się idzie do kina. Spokojnie możesz sobie darować ten film i poczekać na dvd albo obejrzeć w domu. Lubię Dżonego, ale w tym filmie występuje z jedną, zdziwioną miną i wytrzeszczem oczu. Tak że być może będziesz nieco rozczarowany.

ocenił(a) film na 5
frodowood

Ja się podpisuje pod postem wyżej. Zobaczyć można,ale iść do kina i tracić kasę - nie warto. Lepiej obejrzeć na dvd czy kompie.
Jeśli czytałeś książkę i oczekujesz porządnej adaptacji to się zawiedziesz. Klimat jakiś tam jest,ale bardzo słaby.

ocenił(a) film na 6
frodowood

Miałam ten sam dylemat i teraz żałuję, że nie wybrałam sherlocka...;)

ocenił(a) film na 5
frodowood

Gdybym miała wybierać dzisiaj, po wczorajszym seansie, wybrałabym dziś zamiast tego Sherlocka.