PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544627}
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85868
4,3 9 krytyków
Dziewczyna w czerwonej pelerynie
powrót do forum filmu Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Fajny baśniowy nastrój, ładne zdjęcia i śliczna Amanda Seyfried - akurat w dniu emisji filmu w tv miałam ochotę na taką opowiastkę i w sumie się nie zawiodłam.

ocenił(a) film na 8
Baby_Black27

Ja również uważam że film jest całkiem spoko. Dobrym pomysłem było ukazanie go w baśńiowym, mrocznym klimacie gdyż poniekąd wciąga on widzą w akcję filmu i z zapartym tchem próbujemy sami rozwikłać zagadkę kim tak naprawdę jest wilk. A to wcale nie jest łatwe gdyż reżyser w spryt sposób podsuwa nam coraz większą liczbę kandydatów na to "stanowisko" jednocześnie odsuwając nas od prawdy, która zaskoczy zapewne nie jednego widza. Film oceniam wysoko, że względu na klimat, dobrą grę aktorską, całkiem dobre efekty specjalne no i przedewszystkin za tą nutkę tajemniczości:-)
8/10
pozdrawiam

użytkownik usunięty
focus199078filmweb

zgadzam się w 100%. mnie podobało się też to, że reżyser wykorzystał tyle historii z motywem wilka. :P

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się motyw wilka również jest bardzo waży gdyż ostatnimi czasy można zaobserwować duże nagromadzenie filmów właśnie z wilkolakami a zawdzięczamy to w głównej mierze sadze zmierzch. Lecz moim zdaniem na urok filmu głównie wpłynął inny sposób ukazania znanej zapewne wszystkimi bajki o czerwonym kapturku. Można powiedzieć że bajkę dostosowano poniekąd do dzisiejszy czasów, co sprawiło że nie jest ona bajka dla dzieci a raczej dla dorosłych;-):-)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
focus199078filmweb

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
Baby_Black27

Całkiem ciekawa bajeczka, ale bardziej dla nastolatków, chociaż dorośli też mogą obejrzeć. Kino familijne tak według mnie. Pozdrawiam.