Oglądałem wczoraj na TVn do drugiej reklamy gdzie babcia Valerie przyszła dać Henremu ciastka, co było potem?
koniec był taki że Valerie idzie do babci by ją zabić bo podejrzewa że to ona jest wilkiem(po drodze spotyka Petera i go dźga nożem) w domu babci okazuje się że to jej ojciec jest wilkołakiem i że zabił babcię. Ojciec chce zabrać córkę lecz ta nie. Peter walczy z ojcem Valerie (podczas walki zostaje ugryziony) i rzuca w plecy mu siekierę a Valerie wbija w brzuch ojca dłoń łowcy wilków. Peter i Valerie wrzucają ciało do jeziora a Peter odchodzi. wraca do Valerii dopiero jak się nauczył panować nad byciem wilkołakiem i razem uciekają w góry.
mam nadzieję że pomogłam
Właściwie nie powiedziano tego zakończenia, o powrocie Petera. On tylko zapowiada że wróci jak nauczy się panować nad nową naturą, a ona że na niego poczeka, pokazali coś w rodzaju wizji (jej fragmenty były wcześniej) jak biegną po jakiejś ośnieżonej górze, ona w kilometrowym czerwonym płaszczu, potem się tarzają w tym śniegu, takie 'zmierzchowe' sceny, potem on odpływa, ona wraca do wioski. Mówią jeszcze że Henry pojechał do miasta by walczyć z ciemnością, tj pewnie żeby nająć się jako uczeń kogoś takiego jak typ który był u nich w wiosce, i Valerie sama mówi że przeniosła się do lasu, nie mogąc już żyć z tymi ludźmi.
Btw wyjaśniono całą sprawę z siostrą Valerie - ojciec chciał ugryźć starszą córkę żeby przejęła jego dziedzictwo, jego moce, więc sfałszował list od Henry'ego i zaszedł ją na zewnątrz. Przemówił do niej w skórze wilkołaka ale ona nie zrozumiała, a powinna, gdyby miała jego krew. Wtedy dotarło do niego że to nie jego dziecko i po latach kontrolowania się stracił panowanie nad sobą i ją zabił. Potem chciał te plany przenieść na Valerie, póki trwał ten okres czegośtam - że jak wilkołak cię ugryzie, to sam się nim stajesz. Chciał przekabacić córkę bo w każdym kolejnym pokoleniu wilkołaki są silniejsze, więc ubzdrał sobie że razem będą niepokonani. Aha, i zabił babcię. Tj kiedy Valerie idzie do tej babci z początku zza zasłony słychać jej głos, potem wyłazi zza niej jej ojciec i wyznaje że ją zamordował, bo za dużo podejrzewała.
;)