PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544627}
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85868
4,3 9 krytyków
Dziewczyna w czerwonej pelerynie
powrót do forum filmu Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Nie mylcie sobie tego filmu z czrwonym kapturkiem, fabuła jest zupełnie odmienna.
Scenariusz i fabuła filmu słaba, nie sprostała innym faktorom jak dzwiek, muzyka i sceneria które sa tu niesamowite wprowadzają w fajny klimat szkoda ze tylko to w tym filmie jest dobre. Dlatego u mnie 7/10.
Jeszcze coś... nie rozumie oceny ludzi jak np. Sylwester_3 ktory daje 1/10 i mowi, że to film dla kretynów, człowiek który ogranicza sie do myslenia, że to film tylko dla nastolatków i nic wiecej w nim nie dostrzega dla mnie jest tym "kretynem"
Pozdrawiam i film polecam. :)

PokerOneOuter

no w sumie się zgodze, z tym co napisałeś, tak klimat, zdjęcia, muzyka, dla mnie jednak trochę mało, szkoda bo lubię filmy o Wilkołakach, jednak od dawna nie było dobrego horroru o tej tematyce, "Skowyt" to było coś... Polecam "Skowyt" zawiedzionym tego typu horrorami robionymi ostatnio masowo, że wspomnę "Zmierzch" np

ocenił(a) film na 9
PokerOneOuter

a mnie w pierwszych minutach odrazu skojarzyło sie z filmem Towarzystwo wilków stary film ale ma bardzo specyficzny klimat bardzo dobry po krótce
wioska w lesie rok ok 18...cos tam zima mloda dziweczyna ok 16 lat babcia uszyla jej czerwona pelerynke i ostrzegala przed mezczyzna ze zrosnietymi brwiami wilkiem w ludzkiej skórze na ich wioske rowniez naadaly wilki jej siostra rowniez zostala zabita przez jednego itp hm spore odobienstwo obydwóch filmow

ula666devil

Towarzystwo Wików lepszy film, gdyby nie ten komputerowy śmieszny gadający "Wilkołak" może nawe 7 bym temu filmowi dał a tak to połowę filmu przegadałem i nawet za bardzo nie pamiętam szczegółów