PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544627}
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85868
4,3 9 krytyków
Dziewczyna w czerwonej pelerynie
powrót do forum filmu Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Dla mnie EXTRA. Nieprzewidywalny. Lubię takie bajkowe filmy. Piękna muzyka!:)
I ja w przeciwieństwie do niektórych nie będe roztrząsac czy bohaterowie byli dośc ciepło ubrani jak na ten śnieg, dajcie spokój!:P Dajcie się trochę porwac temu magicznemu klimatowi:)))

użytkownik usunięty
naomi1987

Ja tam tego klimatu niestety za bardzo nie wyczułem ;/ Film miał potencjał,ale zrobili z tego zwykłego średniaka,raz zobaczyć i zapomnieć.

Nie twierdze, ze kazdemu ten film sie spodoba i ze kazdy uzna go za godny uwagi. Ja po prostu lubie baśnie, fantasy. I ogladanie takich filmow sprawia mi ogromna przyjemnosc. Ocenilam go wg wlasnych odczuc i upodoban, i nie wstydze sie tego;) Moje kolezanki ze studiow tez ocenily go bardzo pozytywnie, moze dlatego, ze ten film po prostu bardziej urzeka dziewczyny?:)
Mimo to szanuje Twoje zdanie i pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 4
naomi1987

Ja jestem dziewczyną, kocham fantasy i ten film niestety mi się nie spodobał. Zgadzam się z Gladusem.

gonzinka

Można rzec "Ile ludzi, tyle gustów" ;)

użytkownik usunięty
naomi1987

Właśnie tym bardziej ubolewam nad tym filmem,że właśnie kocham baśnie i fantasy (co idzie zaobserwować u mnie na profilu) Tylko ten film jest dla mnie słaby,jak komuś się podobał to okej jego zdanie ;) Jak bym nie lubił tego rodzaju filmów to bym ani tutaj nie komentował bo po co?? Do mnie po prostu film nie przemawia ;) I może masz rację,że film jest bardziej dla dziewczyn.Np mojej mamie i dziewczynie film się podobał to może coś w tym jest ;)

ocenił(a) film na 9
naomi1987

świetny film;)

ocenił(a) film na 8
naomi1987

Film mnie urzekł, wspaniała muzyka i zdjęcia, klimat bardzo wyrazisty. Przerysowana scenografia, sypki, sztucznie wyglądający śnieg i proste dialogi - wszystko dobrze zaplanowane i konsekwentnie realizowane. Film jest ucztą dla zmysłów. Polecam.

ilonka

Ja też byłem oczarowany:)))

ocenił(a) film na 8
naomi1987

Piękna bajka. Wspaniała scenografia, jak ilustracje z książek dla dzieci. Nieprzewidywalny, ciekawie zakończony. I podoba się nie tylko dziewczynom, bo mnie również. xD

Frozen_Ocean

Jestem dziewczyną ;) i film mi się podobał. Kupiłam go nawet na DVD i nie żałuję :)
Zawsze można się do czegoś przyczepić! Ja lubię takie bajki i nie przeszkadzają mi niedoskonałości. Muzyka przepiękna, narracja sprawna i klimatu nie brak :) warto obejrzeć i mieć własne zdanie!