Filmik nie jest może arcydziełem, ale ma ciekawy klimat i zasługuje co najmniej na 6. A ciekawostka jest że trafiłem na wersje tego filmu z dwoma rożnymi zakończeniami. Oczywiście nie zdradzę ich treści, ale jak komuś się podobał na tyle żeby poszukać to życzę powodzenia wam wszystkim. trzymajcie się :)
to skomplikowane ponieważ na żadnej stronie nie jest to opisane czarno na białym. Znalazłem ten fakt przez przypadek przeglądając ten film w rożnych wersjach na stronach gdzie go można obejrzeć online. linki do stron jakby co posiadam :) No chyba ze już film widziałaś to streść krotko ostatnie 10 minut a ja ci podeśle linka z drugim zakończeniem. Moja teoria jest taka że w USA na blu-reyu wypuścili ten film z innym zakończeniem. pozdrawiam
ja widziałam takie: odpływa i mówi, że wróci jak nauczy się panować nad sobą, ta odpowiada ze bedzie na niego czekać; potem jest scena w lesie, ona mieszka u babki, slyszy różne odgłosy i widzi wilka, uśmiecha się -> koniec; Zdradź inne! :)
niech wam będzie, drugie zakończenie jest bardzo podobne tylko mniejszy watek o tym jak zamieszkała w domu babci. Natomiast ten moment gdy przychodzi wilk jest istotniejszy ponieważ gdy się do niego odwraca trzyma na rekach dziecko w czerwonej pelerynce :)
dla chętnych daje linka do tego filmu (WATCH ONLINE) http://freemoviezdl.com/red-riding-hood-2011-brrip-ac3-xvid-ep1c/
pozdrawiam
nie oglądałam tego filmu jeszcze, ale jak byłam w kinie w lutym to widziałam zapowiedź i strasznie się nakreciłam(bardzo lubię tą aktorkę +fajnie chłopcy ;)) w związku z tym chciałabym się spytać kiedy była premiera? bo nigdy nie udało mi się znaleźć tej info ;/
tak, ja ogladalam z tym 2 zakoczeniem. gdzie na rekach trzyma malutkie dziecko:)
Ludzie, faktycznie, macie racje :)!
Oglądałam zakończenie tzw. normalne, gdzie przychodzi wilk, i znowu się spotykają, ale obejrzałam też z tego linku co wysłałeś i tu jest drobny, ale ważny element dodany, który w tamtej wersji jest pominięty - dziecko.
Fajny wątek :D, a swoją drogą, jakies dziwne to dziecko :D, takie niepasujące do swoich rzekomych "rodziców" :D
Hmm... Ja oglądałam ten film z tym pierwszym zakończeniem bez dziecka, ale - co dziwne - po napisach końcowych były puszczone niektóre fragmenty z filmu, których zwyczajnie nie było. Jakieś wycięte sceny, czy coś. Tylko, że bez głosu.
Pierwsza scena: pokazany brat tamtej zdradzieckiej przyjaciółki jak bawi się kartami i nagle znajduje zabitą siostrę Czerwonego Kapturka.
Druga scena: Czerwony Kapturek czesze zmarłą siostrę i przypomina sobie wspólnie razem z nią spędzone chwile.
Trzecia scena: Czerwony Kapturek jest u babci, wypija napój i zasypia.
I czwarta scena (tylko tyle zapamiętałam) - najdziwniejsza - jest pokazany Czerwony Kapturek prowadzony przez (chyba) swojego ojca i przedstawiany paru mężczyznom w kapeluszach z pióropuszami.
Nie wiem co o tym myśleć (?)
taa, też to widziałam i też mnie zastanawia ta ostatnia scena.. co to za ludzie? mężczyznę, który ją prowadzi, nie mogłam na początku w ogóle skojarzyć, ale tak, to chyba mógł być jej ojciec, choć nadal nie jestem pewna.
a czy ma ktoś link do wersji z drugim zakończeniem? (tej z dzieckiem).. bo link podany przez Krzyniu_2 mi nie działa