PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544627}
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85868
4,3 9 krytyków
Dziewczyna w czerwonej pelerynie
powrót do forum filmu Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Najpierw zapowiadali ten film na marzec, potem przesunęli premierę na koniec kwietnia, teraz koniec czerwca. Jednak co się dziwić jeśli dystrybutorem jest beznadziejny Warner. Lepiej poczekać, aż pojawi się piracka kopia w necie, wtedy będą mieli pretekst, żeby w ogóle nie wprowadzić filmu do kin. Zauważyłem, że Warner często stosuje takie praktyki, najpierw przesuwanie premiery, w końcu wycofanie filmu z kalendarza premier, nagle ni z tego, ni z owego film trafia na dvd. Przykłady: Miasto Złodziei (tego nie mogę przeboleć, bardzo chciałem zobaczyć ten film w kinie) Medium(najpierw luty, potem kwiecień, teraz nie w ogóle zapowiedzi). To przykłady z lat 2010/2011. Blind Side/Wielki Mike, mimo zapowiedzi nie trafił do kin, podobnie jak Gdzie mieszkają Dzikie Stwory, Sierota, Ninja Zabójca, Invictus, Intrygant, Appaloosa, Inkheart, Invention of Lying. To są przykłady z ostatnich trzech lat, też nie wszystkie. Wiem, że innym dystrybutorom też się zdarza nie wprowadzić filmu do kin, ale żaden nie robi tego na taką skalę jak Warner, do tego są to głośne tytuły, a niektóre wprowadzają inni dystrybutorzy, jak np. The Box - Pułapka lub Furia z Melem Gibsonem. Kto wie czy pod szyldem Warnera w ogóle pojawiły się w kinach, takich tytułów jest oczywiście więcej.