nie wiem czy ktoś już o to pytał...( pobieżnie patrzyłam na tematy wypowiedzi, ale nic nie zauważyłam.....) czy mogę ten film obejrzeć z 7 latka?? czy to raczej się nie nadaje dla dzieci w tym wieku?
jeśli ma 7 lat to raczej nie. wczoraj było puszczane w tv ze znaczkiem 16. scen jakiegoś seksu raczej nie ma, tylko całowanie się na sianie, ale to w zależności od rodzica niekoniecznie dla 7 latki bo to nie były takie "niewinne" igraszki. jak dla dziecka film jest trochę mroczny. dużo krwi i zbliżeń na rany nie ma, ale jest jatka, a szczególnie gorszące jest zachowanie duchownego. jego brutalność np. poprzez wrzucenie małego chłopca do urządzenia przez które został podgrzany na śmierć żywcem. sceny dobijania ludzi ugryzionych. cały charakter filmu może źle wpływać na dziecko i to właśnie nie za sprawą samej postaci wilkołaka, a ludzi.
ojej, nie wiedziałam, że zwykła bajka może być taka "mroczna",
tak więc siostrze tego nie włącze, ale Twój opis spowodował, że mam ochote go obejrzeć :)
dziekuje :)
dość ciekawa produkcja więc zobacz. właśnie można ją określić za taką bajkę dla starszych widzów, ale na forum jest wiele komentarzy, które sugerują, że jeżeli już zdecydowali się nie na bajkę dla dzieci, ale dla starszych widzów to powinna być jeszcze bardziej brutalna i pikantna. moje subiektywne zdanie, że film wygląda jakby reżyserka była rozdarta pomiędzy właśnie łagodną, a brutalną wersją. jest to takie pomiędzy. dla 15 latki już tak, dla dzieci nie, a 30 latek nie będzie do końca zachwycony. może celowała akurat w młodzież do 20 roku życia?