Doskonałe widowisko. Przeznaczyłem sobie niedzielny poranek na oglądanie tego filmu. Właściwie nie wiedziałem o nim nic, oprócz tego że na imdb ma całkiem dobre noty, a to już powód do obejrzenia (przynajmniej dla mnie).
Nie będę się rozpisywał o fabule, napiszę jedynie, że porusza fajne wątki i broni się dobrze świetna grą aktorską i rozwiązaniami akcji. Mamy młodą dziewczynkę, która odkrywa to co lubi, co nie jest dobrze postrzegane przez ułożoną mamusię, która próbuje realizować swoje niespełnione dzieciństwo kosztem córki, mamy przyjaźń wystawioną na próbę w czasie odkrywania samego siebie w wieku 17 lat, mamy chęć wyrwania się z małej miejscowości, jest miłość i rozczarowanie i jest moralniak...
Film wzbudził we mnie bardzo pozytywne emocje i pozwolił uśmiechnąć się w ten chłodny letni poranek. Myślę, że warto spędzić kilka chwil z tym filmem i popatrzeć na świetne role Juliette Lewis, Ellen Page, Zoe Bell, Kristen Wiig czy Marcia Gay Harden. Przy okazjiwarto wspomnieć, że film wyreżyserowała Drew Barrymore, która miała rewelacyjną rolę.
8/10