0/10! A to i tak za dużo. Ten film ani o milimetr nie oddala się od utartego, amerykańskiego banału. Powinni dodawać do niego torebki na wymioty. Brakowało tylko hymnu na końcu.
Nie będę dyskutował z kimś, kto ogląda "Gumisie" a "Zmierzch" uważa za arcydzieło. Jeszcze by mnie oskarżono o molestowanie nieletnich.
Naucz się dziecko zasad ortografii, interpunkcji i zaczynania zdania wielką literą albo spadaj na onet.
Przynudzasz, dziecko. Zamiast przedstawić kontrargumenty i rozpocząć merytoryczną dyskusję, ty popisujesz się inwektywami. To forum filmowe, a nie piaskownica przy twoim gimnazjum. Na tym kończę tę bezsensowną wymianę zdań, bo nie chce mi się zniżać do poziomu analfabety. Odezwij się, jak będziesz miał coś ciekawego do powiedzenia i opanujesz zasady języka polskiego.
slavos_2 masz rację. tenchu_1 myślisz , że przekleństwa wszystko załatwią?
Pseudokozak.
Podałem :-) Fabuła nie odbiega od amerykańskiego schematu. Jeżeli coś Cię w tym filmie zaintrygowało lub zaskoczyło - to super. Ja się wynudziłem. Pozdrawiam.
Dopiero zamierzam obejrzeć - dlatego czytam wasze opinie o nim myśląc że dowiem się czegoś ciekawego. Argument, że fabuła nie odbiega od amerykańskiego schematu nie jest koniecznie jednak dość pomocna. Bo którego schematu ? Aktualnie jest ich wiele ...
Owszem, ale jeżeli napiszę o jaki schemat chodzi to równie dobrze możesz już nie oglądać filmu. Zresztą ja tylko wyraziłem swoją opinię - albo film Cię zaciekawi albo nie. Pozdrawiam.
no cóż, sporo racji nie ma co ukrywać, aczkolwiek ja lubię roller derby więc i film mi podpasił tematyką i ukazaniem samej istoty sportu owego. Ale, że kończy się po stokroć dobrze i wspaniale, to już inna kwestia...
Oczywiście :-) Nie czepiam się tematyki czy sportu, tylko sposobu "poprowadzenia" historii. Po obsadzie i przeczytanych recenzjach spodziewałem się większej oryginalności. W sumie najbardziej oryginalny w tym filmie to był sam... sport ;-)
Ta fabuła zepsuła film, bo od wizualnej części i tematyki ten film jest całkiem przyjemny :))
zgadzam się, od pierwszych minut czułam rosnące zażenowanie, wytrzymałam do momentu kiedy leżeli na masce samochodu i ellen page śpiewała, wtedy wyłączyłam bo miałam już bełt na widelcu
Abstrahując całkowicie od tematu jakim jest omawiany film: Twoje oceny filmów są tak śmieszne, że wołają o pomstę do nieba. Silent Hill oceniony na 1 (najlepsza ekranizacja gry komputer jaka kiedykolwiek powstała), Cast Away oceniony na 1 (tego nawet nie skomentuje), Hannibal, Wywiad z Wampirem i Sweeney Todd ocenione na 2... Masakra. Widać wyraźnie że interesuje Cie tylko jeden gatunek filmów: takie przy których oglądaniu nie trzeba myśleć, a mimo że fabuła jest zakręcona to i tak finalnie wszystko podane jest na tacy.
Żałosne. Tyle ode mnie :)
Co wg Ciebie jest amerykanskim schematem?
Film bardzo mi sie podobal, zaczynajac od swetnych aktorek czyli Ellen Page, Kristen Wiig, Drew Barrymore. Jest to przyjemna historia o dziewczynie ktora matka popycha do realizowania swoich niespelnionych marzen, przez to dziewczyna znajduje oryginalny sport i nowa 'rodzine'. Podobal mi sie sposob bycia Bliss. Nie powiedzialabym, ze to byl film z totalnym schematem amerykanskim. Byl krecony w Texasie najbardziej konserwatywnym stanie USA, wiec mogles poczuc ta atmosfere przesadnie, ale nadal co do historii to byla ciekawa. Podobaly mi sie takze zdjecia i wolnawa akcja. Pamietaj ze oceniasz gre aktorska, scenografie i fabule, nie wierze ze wszystkie zasluguja na 1/10, moim zdaniem za bardzo sie kierujesz emocjami
Co wg Ciebie jest amerykanskim schematem?
Film bardzo mi sie podobal, zaczynajac od swetnych aktorek czyli Ellen Page, Kristen Wiig, Drew Barrymore. Jest to przyjemna historia o dziewczynie ktora matka popycha do realizowania swoich niespelnionych marzen, przez to dziewczyna znajduje oryginalny sport i nowa 'rodzine'. Podobal mi sie sposob bycia Bliss. Nie powiedzialabym, ze to byl film z totalnym schematem amerykanskim. Byl krecony w Texasie najbardziej konserwatywnym stanie USA, wiec mogles poczuc ta atmosfere przesadnie, ale nadal co do historii to byla ciekawa. Podobaly mi sie takze zdjecia i wolnawa akcja. Pamietaj ze oceniasz gre aktorska, scenografie i fabule, nie wierze ze wszystkie zasluguja na 1/10, moim zdaniem za bardzo sie kierujesz emocjami