6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 16761
5,3 3 krytyków
Dziewczyna z marzeniami
powrót do forum filmu Dziewczyna z marzeniami

0/10! A to i tak za dużo. Ten film ani o milimetr nie oddala się od utartego, amerykańskiego banału. Powinni dodawać do niego torebki na wymioty. Brakowało tylko hymnu na końcu.

slavos_2

żak mi cię jak ktoś jest fanem takich g.wien jak telefon to gratuluje film jest bardzo dobry

ocenił(a) film na 1
tenchu_1

Nie będę dyskutował z kimś, kto ogląda "Gumisie" a "Zmierzch" uważa za arcydzieło. Jeszcze by mnie oskarżono o molestowanie nieletnich.

slavos_2

skoro takie temat narzucasz to może to robisz

ocenił(a) film na 1
tenchu_1

Naucz się dziecko zasad ortografii, interpunkcji i zaczynania zdania wielką literą albo spadaj na onet.

slavos_2

dziecko to se wychowaj debilu

ocenił(a) film na 1
tenchu_1

Przynudzasz, dziecko. Zamiast przedstawić kontrargumenty i rozpocząć merytoryczną dyskusję, ty popisujesz się inwektywami. To forum filmowe, a nie piaskownica przy twoim gimnazjum. Na tym kończę tę bezsensowną wymianę zdań, bo nie chce mi się zniżać do poziomu analfabety. Odezwij się, jak będziesz miał coś ciekawego do powiedzenia i opanujesz zasady języka polskiego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
tenchu_1

slavos_2 masz rację. tenchu_1 myślisz , że przekleństwa wszystko załatwią?
Pseudokozak.

użytkownik usunięty
slavos_2

Ty sam również nie podałeś argumentów - pozdro.

ocenił(a) film na 1

Podałem :-) Fabuła nie odbiega od amerykańskiego schematu. Jeżeli coś Cię w tym filmie zaintrygowało lub zaskoczyło - to super. Ja się wynudziłem. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
slavos_2

Dopiero zamierzam obejrzeć - dlatego czytam wasze opinie o nim myśląc że dowiem się czegoś ciekawego. Argument, że fabuła nie odbiega od amerykańskiego schematu nie jest koniecznie jednak dość pomocna. Bo którego schematu ? Aktualnie jest ich wiele ...

ocenił(a) film na 1

Owszem, ale jeżeli napiszę o jaki schemat chodzi to równie dobrze możesz już nie oglądać filmu. Zresztą ja tylko wyraziłem swoją opinię - albo film Cię zaciekawi albo nie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
slavos_2

no cóż, sporo racji nie ma co ukrywać, aczkolwiek ja lubię roller derby więc i film mi podpasił tematyką i ukazaniem samej istoty sportu owego. Ale, że kończy się po stokroć dobrze i wspaniale, to już inna kwestia...

ocenił(a) film na 1
muoj

Oczywiście :-) Nie czepiam się tematyki czy sportu, tylko sposobu "poprowadzenia" historii. Po obsadzie i przeczytanych recenzjach spodziewałem się większej oryginalności. W sumie najbardziej oryginalny w tym filmie to był sam... sport ;-)

ocenił(a) film na 5
slavos_2

Ta fabuła zepsuła film, bo od wizualnej części i tematyki ten film jest całkiem przyjemny :))

ocenił(a) film na 3
slavos_2

zgadzam się, od pierwszych minut czułam rosnące zażenowanie, wytrzymałam do momentu kiedy leżeli na masce samochodu i ellen page śpiewała, wtedy wyłączyłam bo miałam już bełt na widelcu

ocenił(a) film na 7
slavos_2

Abstrahując całkowicie od tematu jakim jest omawiany film: Twoje oceny filmów są tak śmieszne, że wołają o pomstę do nieba. Silent Hill oceniony na 1 (najlepsza ekranizacja gry komputer jaka kiedykolwiek powstała), Cast Away oceniony na 1 (tego nawet nie skomentuje), Hannibal, Wywiad z Wampirem i Sweeney Todd ocenione na 2... Masakra. Widać wyraźnie że interesuje Cie tylko jeden gatunek filmów: takie przy których oglądaniu nie trzeba myśleć, a mimo że fabuła jest zakręcona to i tak finalnie wszystko podane jest na tacy.

Żałosne. Tyle ode mnie :)

ocenił(a) film na 1
MidnightBitch

Skąd założenie, że mnie interesuje Twoje zdanie?

ocenił(a) film na 7
slavos_2

Skąd założenie że mnie interesuje czy Ciebie to interesuje?

slavos_2

To ci odkrycie, phi

ocenił(a) film na 8
slavos_2

Co wg Ciebie jest amerykanskim schematem?
Film bardzo mi sie podobal, zaczynajac od swetnych aktorek czyli Ellen Page, Kristen Wiig, Drew Barrymore. Jest to przyjemna historia o dziewczynie ktora matka popycha do realizowania swoich niespelnionych marzen, przez to dziewczyna znajduje oryginalny sport i nowa 'rodzine'. Podobal mi sie sposob bycia Bliss. Nie powiedzialabym, ze to byl film z totalnym schematem amerykanskim. Byl krecony w Texasie najbardziej konserwatywnym stanie USA, wiec mogles poczuc ta atmosfere przesadnie, ale nadal co do historii to byla ciekawa. Podobaly mi sie takze zdjecia i wolnawa akcja. Pamietaj ze oceniasz gre aktorska, scenografie i fabule, nie wierze ze wszystkie zasluguja na 1/10, moim zdaniem za bardzo sie kierujesz emocjami

ocenił(a) film na 8
slavos_2

Co wg Ciebie jest amerykanskim schematem?
Film bardzo mi sie podobal, zaczynajac od swetnych aktorek czyli Ellen Page, Kristen Wiig, Drew Barrymore. Jest to przyjemna historia o dziewczynie ktora matka popycha do realizowania swoich niespelnionych marzen, przez to dziewczyna znajduje oryginalny sport i nowa 'rodzine'. Podobal mi sie sposob bycia Bliss. Nie powiedzialabym, ze to byl film z totalnym schematem amerykanskim. Byl krecony w Texasie najbardziej konserwatywnym stanie USA, wiec mogles poczuc ta atmosfere przesadnie, ale nadal co do historii to byla ciekawa. Podobaly mi sie takze zdjecia i wolnawa akcja. Pamietaj ze oceniasz gre aktorska, scenografie i fabule, nie wierze ze wszystkie zasluguja na 1/10, moim zdaniem za bardzo sie kierujesz emocjami

slavos_2

Jakiego hymnu Tobie brakowało ?
Sorry, tak rozwinąłeś temat a nie dokończyłeś ...