Dziewczyna z perłą

Girl With a Pearl Earring
2003
7,1 88 tys. ocen
7,1 10 1 88057
7,0 20 krytyków
Dziewczyna z perłą
powrót do forum filmu Dziewczyna z perłą

ten film to zenada juz po pierwszych 20 min prawie zasnelem. postac grana przez johansson nic nie mowi a fil jest wlasciwie o niczym. This film is TERRIBLE!!!!!!!

dawid19_2

ty jesteś enfant terrible.

ocenił(a) film na 10
dawid19_2

jestem w stanie zrozumieć, że film ci się nie podobał, ale nazwać go żenadą to przesada i dowód na nieumiejętne stosowanie słownictwa.
żenada to doda, paris hilton i filmy typu american pie.
więc nie wyskakuj tu z żenadą, tylko najpierw się zastanów zanim coś napiszesz następnym razem.

ocenił(a) film na 10
dzagucha

I właśnie to jest wspaniałe! Ona nie mało mówiła, ale jej ruch...ona grała! To bylo aktorstwo w najczystszej postaci. Mimijka, mowa ciała! Dziewczyna ma talent! A film-piekny :)

ocenił(a) film na 6
dawid19_2

Wiesz , tak sie składa ze zwykle sprzataczki nie maja w domu pana wiele do powiedzenia nawet teraz, a ty masz pretensje do Grid o to ze nie pyskowała na kazdym kroku tak? W XVII taka sprzątaczka była nikim , praktycznie rzecz biorac była prawie jak niewolnica bo co z tego ze mogła odejsc kiedy chciała skoro nie miała innej alternatywy. Tylko do tego sie nadawała wtedy kobieta bez wykształcenia ktora nie miala dobrego pochodzenia. pozatym ona była jeszcze niesmiała raczej wiec tym bardziej siedziała cicho , zreszta juz na wstepie dostała ochszan za to ze pierwsza sie odzywa gdy sie przywitała wiec o czym tu dyskutowac. Lepiej se wlacz nianie franie tamta gada az za duzo jak na wynajetego parobka.

ocenił(a) film na 6
dawid19_2

Żenada to za duże słowo. Ale i mnie film bardzo rozczarował. Świeżo po przeczytaniu książki, obejrzałam film i ... książka o niebo lepsza... Może gdybym nie przeczyatła książki byłabym zachwycona, bo lubie takie klimatyczne filmy. Polecam książkę! A filmowi daję 6:)

ocenił(a) film na 7
dawid19_2

Film mi sie bardzo podobał. Juz dawno go chcialam zobaczyc ale nie mialam okazji. Film naprawde PIĘKNY :) POLECAM