Przeczytałam komentarze dotyczące tego że film jest dosłownie zalany "tą ideologią" a okazało się że ten wątek trwa może łącznie z 10 minut i zdecydowanie nie razi w oczy jak niektórzy tu piszą -_-
Animacja bardzo fajna dla dużych i małych. Niektóre ujęcia są trochę psychodeliczne ale to dodaje uroku tej bajce. Polecam nie przewrażliwionym na punkcie lgbt.
To samo było w przypadku forum "Buzza Astrala" gdzie chodzi (z tego co czytałem) o JEDNĄ scenę i dlatego skreślili cały półtoragodzinny film...
ta animacja kipi czymś co w US nazywają "woke" - nie tylko LGBT ale całą masa innych na siłę wrzuconych do jednego wora ideologicznych dyrdymałów oraz przekazów podprogowych - w tym wszystkim zabrakło im pomysłu na to czym ta animacja być powinna
Oświeć mnie, jakich dyrdymałów. Mam wrażenie że ludzie czasem zapominają że to jest animacja dla dzieci i one nie szukają wszędzie podtekstów, tylko cieszą się z oglądania bajki.
Otóż to, to jest animacja dla dzieci - osób szczególnie podatnych na wszelkiej maści ideologiczne przekazy podprogowe, którymi ta animacja została wypchana po kokardę. Nie życzę sobie by ktoś indoktrynował moje dzieci. Szkoda czasu na wymienianie tych często szurskich przekazów, których w tej animacji jest zdecydowanie za dużo.