Dziwny świat

Strange World
2022
5,7 8,6 tys. ocen
5,7 10 1 8617
6,6 17 krytyków
Dziwny świat
powrót do forum filmu Dziwny świat

Druga animacja disneya pod rząd gdzie próbują prać niewinne umysły dzieci . Ostrzegam rodziców! Odrazu pisze ripostę na anty komentarze. Pokazywanie i atakowanie z każdej strony umysłów niewinnych małych dzieci ideologia lgbt jest obrzydliwe i nie zapewnia zdrowego rozwoju dziecka ! Jest to udowodnione naukowo a każdy bodziec który odbiega od naturalnego rozwoju otwiera drzwi do mocniejszego bodźca i moze powodować w późniejszym życiu problemy większe i mniejsze .

PabloEskobar80

"ideologia lgbt jest obrzydliwe i nie zapewnia zdrowego rozwoju dziecka ! Jest to udowodnione naukowo" - jakiś artykuł czy coś, czy po prostu usłyszałeś to od ciotki na weselu?

Radek_Traczyk

Potwierdzone przez naukowców z Instytutu Danych z Dupy

Sir_Pawel

Doedukuj się chłopcze bo nie wiesz o czym bredzisz
Wystarczy poszperać troszkę w sieci a znajdziesz to i owo
https://youtu.be/wk2YUNglhNE

lsd909

ideologia nie zapewnia zdrowego rozwoju dziecka, udowodnione naukowo= jakiś gość jeździ po świecie i prosi ludzi by zdefiniowali mu słowo kobieta

użytkownik usunięty
HAPII

No popatrz jego dokument "What Is a Woman?" (zabawne, że nie chcą go przepuścić na fiImwebie?) ma 83% na Rottentomatoes (w tym 96% wśród publiki) i 8,4/10 na IMDB. Facet prosi ludzi o lewicowych poglądach o odpowiedź na tak proste pytanie, a wiją się oni jak węgorze aby nie udzielić odpowiedzi na tak proste pytanie. Na szczęście ludzie zaczynają dostrzegać absurdy i zagrożenia wynikające z ideologi LGBITP+

Sir_Pawel

Raczej przez Ojca Dyrektora z Torunia ;)

Radek_Traczyk

Doedukuj się chłopcze bi nie wiesz o czym będziesz

lsd909

Auto-Uzupełniający czasem zmienia treść :)

Radek_Traczyk

Doedukuj się chłopcze bo nie wiesz o czym mówisz

PabloEskobar80

A moim dzieciom to nie przeszkadza. Kto wie, może są wyedukowane należycie, a nie zabetonowane.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
PabloEskobar80

Kiedyś Disney robił filmy o przyjaźni i przygodach teraz na siłę próbuje wpajać ideologię,która odbiega od naturalnego rozwoju osoby dojrzewającej i wprowadza zamęt w psychicznym rozwoju dziecka. W dzisiejszych czasach zabierając dziecko do kina na film Disneya rodzic musi pogodzić się z nachalna seksualizacja dziecka.

użytkownik usunięty
lsd909

Ty chyba nie znasz znaczenia słowa "seksualizacja"! Tyle ode mnie bo wiem, że dyskusja z takimi osobami nie ma sensu.

użytkownik usunięty

Powiedz mi proszę czy określenie 'niebinarny' nie odnosi się przypadkiem do sksualności? Są już bajki dla kilkulatków, w których np główny bohater przedstawia się tym młodziutkim widzom i od razu oznajmia, że jest osobą niebinarną - w jakim celu to robi? Uważasz za coś normalnego aby nowo poznaj randomowe osobie mówić "Cześć jestem Jola, jestem homo/heteroseksualna"? Tym bardziej mówić to dzieciakom?

użytkownik usunięty

Ale jak czytałem to w tym filmie jest postać homoseksualna a nie niebinarna!
No chyba, że ty po prostu mnie określiłeś z nieznanego powodu jako taką osobę to od razu wyjaśniam: ja NIE jestem osobą niebinarną!
Tak czy siak nie rozumiem co miałeś na myśli w swojej wypowiedzi...

użytkownik usunięty

Komentarz dotyczył bajki "Miasto Duchów" w której w zdaje się drugim odcinku, bohater na samym początku wita się w kilkuletnim widzem słowami "Cześć jestem Thomas, jestem osobą niebinarną" - w tym tytule mamy mniej inwazyjny przekaz ale to nadal perfidna indoktrynacja. "Dziwny Świat" jest kiepski, nudny, nijaki ale za to wręcz kipi od różnych ideologicznych przekazów podprogowych - i to jest w tym wszystkim najgorsze.

użytkownik usunięty

Jeżeli rzeczywiście w tym "Mieście Duchów" jest taka treść, wtedy przyznaję, że to dziwne. Nie będę się jednak wypowiadał, bo nigdy nawet nie słyszałem o tej produkcji.
"Dziwny Świat" zaś odpuściłem sobie, ale nie ze względu na homoseksualizm głównego bohatera (jak to zrobiła większość) tylko z powodu słabej jakości zwiastuna.
"kiepski, nudny, nijaki" - jestem w stanie uwierzyć!

lsd909

Czy w ogóle znasz definicję słowa "seksualizacja"?
Seksualizacja oznacza robienie z kogoś obiektu seksualnego, traktowanie go/jej jak obiekt seksualny i przedmiot pożądania, zamiast jako pełnowymiarową i pełnowartościową osobę.
Nie ma to kompletnie nic wspólnego z np. uświadamianiem dziecka, że istnieją ludzie wolący osoby tej samej płci. Ani z czymkolwiek podobnym.
Tematykę seksualizacji dzieci porusza m.in. film "Gwiazdeczki" z 2020 (znany też pod tytułami "Cuties" i "Mignonnes". Który jednak nie jest filmem o tematyce LGBT.

ocenił(a) film na 6
PabloEskobar80

O kurde, wypowiedział się chyba profesor dziura w d*pie najwyższego szczebla.

PabloEskobar80

A co to ta ideologia lgbt ;p?

PabloEskobar80

Ten naturalny rozwuj, to jaki jest? Mówienie dzieciom, że tylko hetero istniej i wciskanie tego wszędzie gdzie się da?

PabloEskobar80

Nie ma czegoś takiego jak "ideologia LGBT".
To slogan wprowadzony do użytku przez Jędraszewskiego i Dudę i mający budować poczucie zagrożenia przez bliżej nieokreślony abstrakcyjny byt.

Ukazywanie w filmach pewnych aspektów rzeczywistości nie jest propagowaniem czegokolwiek.
Poza tym, dla dzieci mnóstwo rzeczy ma zupełnie inny wydźwięk niż dla dorosłych. Dzieci nie postrzegają wszystkiego przez taki sam pryzmat jak dorośli.
A robienie tabu z faktu, że jakaś część ludzi kocha osoby tej samej płci, jest całkowicie bezsensowne.
Dla dziecka taka informacja spłynie jak woda po kaczce. Jak dziecko dowie się, że jakaś część ludzi kocha osoby tej samej płci, to zareaguje na to krótkim "ok", przejdzie nad tym do porządku dziennego, po czym obejrzy kolejną bajkę, o innej tematyce. I nie będzie tego rozpamiętywać.
Dla dziecka to nie będzie żadna sensacja ani coś budzącego emocje. Bo niby dlaczego miałoby być?
Pamiętam, że sam, gdy byłem jeszcze w podstawówce, dowiedziałem się, że istnieją ludzie wolący osoby tej samej płci, to przeszedłem nad tym do porządku dziennego i nie rozmyślałem nad tym po nocach, nie spędzało mi to snu z powiek, nie fascynowałem się tym.