Dziwolągi

Freaks
1932
7,5 9,3 tys. ocen
7,5 10 1 9278
7,5 29 krytyków
Dziwolągi
powrót do forum filmu Dziwolągi

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Dramat a nie horror. Film niestety dzisiaj prawie zapomniany bo wszyscy wola gowna w stylu "Piraci z karaibow"

Zandarm

Film zapomniany jak poprawna polszczyzna i interpunkcja, bo wszyscy wolą teraz "gowna", "wola", "karaibow". Co do cholery mają "Piraci z Karaibów" do tego filmu? W 2002 roku, przed "Piratami ... " ten film też był zapomniany. Wtedy to była wina "Harry'ego Pottera i kamienia filozoficznego" i "Władcy Pierścieni" (2001). Przed w/w filmami to była wina m.in. :
Matrix (1999)
Pokemony (od ok. 1999 roku w Polsce, od 1997 na świecie)
Pulp Fiction (1994)
Wściekłe Psy (1992)
......
Scarface (1983)
......
Gwiezdne Wojny Ep. IV (1977)
......
Horror of Dracula (1958)

No i oczywiście King Kong z 1933 roku!

Jak do cholery można zwalić zapomnienia starego (choćby nawet najlepszego) filmu na inny (nowy) film?! Nie wiem, nie znam Cię, ale moim zdaniem to ty nie oglądałeś "Dziwolągów", po Twojej wypowiedzi mogę wywnioskować, że masz najwyżej 14 lat, a bronisz tego filmu z dwóch:
1) Nie lubisz "Piratów z Karaibów", ewentualnie torrent źle szedł, więc nie miałeś okazji szybko ściągnąć
2) Chcesz zaszpanować jaki to z Ciebie wielki wielbiciel wielkiego kina (powtórzenie użyte świadomie)

Mr__Pink

Oj,chyba mamy problemy emocjonalne i czerpiemy przyjemnosc z tego jak dolozymy komus porcje intelektualnego belkotu,nieprawdaz lamerze?
(polskie znaki nie uzyte swiadomie)

Art_3

Hmmm nie mam problemów emocjonalnych, nie czerpię przyjemności z dokładania komuś "intelektualnego bełkotu"(co w moim poście było bełkotem?).
Zwyczajnie denerwują mnie ludzie, którzy lansują się na wielbicieli filmów uznawanych za kultowe, a jadący filmy współczesne i -w ich mniemaniu - komercyjne i "do dupy". Tyle ode mnie.

Mr__Pink

Zgadzam się z tobą panie Mr.Pink, nie można się czepiać filmu przygodowego-rorywkowego o to że go wszyscy lubią, najwyraźniej autor temat postanowił być nie zależny, na to że film został zapomniany sprawiło kilka innch czynników między innymi to że po jednym obrazie ciągle wychodzą kolejne,pozatym ma on już kupę czasu.Jutro go obejrze sobie, a znalazłem dzięki Marzycielą-Bertolucciego.