Film oczywiście bardzo dobry i szokujący. Dziwolągi aż śniły mi się po nicach po seansie ;-) Ale do rzeczy. Główna bohatera Cleopatra została dramatrycznie okaleczona, straciła jedno oko, nogi itp, ale skąd wzięły się u niej pióra? Ja rozumiem, że to mógł być wypadek itp, ale pióra i zamiana w kurczaka? Jak to mogło się stać? Co prawda w filmie jest powiedziane, że nie wiemy jak to się stało, ale zamiana w kurczaka? Rozumiem deformacje itp, ale coś takiego? Jak to interpretujecie?
No właśnie jak to się stało!?
Jak bardzo przerażającą rzecz zrobiły dziwolągi???
Who Knows..??
uuu
;)
Według mnie to oni ją tylko okaleczyli (nogi, oko itd.) a pióra i przemiana w kurę jest efektem charakteryzacji na potrzeby cyrkowego show. Więcej ludzi przyciągnie "kobieta kura" niż kobieta bez oka i nóg.
Gdakanie jest elementem występu. Szef cyrku kazał jej gdakać dla lepszego efektu. Tak mi się wydaje.
Ja myślę, że coś jej z narządem mowy zrobiono. Może nie ma języka, albo
uszkodzone ma struny głosowe. Kto wie.
Osoby nade mną fajnie to wytłumaczyły, lecz może to być nieprawda.
Ten motyw zemsty i pokazanie Cleo nie były dla mnie jakieś poruszające, było to śmieszne, bo takie są zakończenia w tego typu filmach. Sam motyw z piórami właśnie wydawał mi się taki naciągany, nierealny, ale rzeczywiście mogły to być przyklejone pióra, a nie efekt jakiegoś czaru. ^^