Dziwolągi

Freaks
1932
7,5 9,3 tys. ocen
7,5 10 1 9278
7,5 29 krytyków
Dziwolągi
powrót do forum filmu Dziwolągi

Film oczywiście bardzo dobry i szokujący. Dziwolągi aż śniły mi się po nicach po seansie ;-) Ale do rzeczy. Główna bohatera Cleopatra została dramatrycznie okaleczona, straciła jedno oko, nogi itp, ale skąd wzięły się u niej pióra? Ja rozumiem, że to mógł być wypadek itp, ale pióra i zamiana w kurczaka? Jak to mogło się stać? Co prawda w filmie jest powiedziane, że nie wiemy jak to się stało, ale zamiana w kurczaka? Rozumiem deformacje itp, ale coś takiego? Jak to interpretujecie?

ocenił(a) film na 6
Baphomet

No właśnie jak to się stało!?
Jak bardzo przerażającą rzecz zrobiły dziwolągi???
Who Knows..??
uuu
;)

ocenił(a) film na 6
Baphomet

Według mnie to oni ją tylko okaleczyli (nogi, oko itd.) a pióra i przemiana w kurę jest efektem charakteryzacji na potrzeby cyrkowego show. Więcej ludzi przyciągnie "kobieta kura" niż kobieta bez oka i nóg.

SXR

A jak wytłumaczysz gdakanie?

ocenił(a) film na 6
Baphomet

Gdakanie jest elementem występu. Szef cyrku kazał jej gdakać dla lepszego efektu. Tak mi się wydaje.

SXR

Ja myślę, że coś jej z narządem mowy zrobiono. Może nie ma języka, albo
uszkodzone ma struny głosowe. Kto wie.

użytkownik usunięty
Baphomet

Osoby nade mną fajnie to wytłumaczyły, lecz może to być nieprawda.
Ten motyw zemsty i pokazanie Cleo nie były dla mnie jakieś poruszające, było to śmieszne, bo takie są zakończenia w tego typu filmach. Sam motyw z piórami właśnie wydawał mi się taki naciągany, nierealny, ale rzeczywiście mogły to być przyklejone pióra, a nie efekt jakiegoś czaru. ^^

Baphomet

Cleopatra zwana była Pawiem Przestworzy myślę, że to tłumaczy jej metamorfozzze